Ülésezett az Idősügyi Tanács – Ismét meghirdették a „Meséld el nekem” pályázatot
Fotó: Szarka Lajos

Elfogadták az idei évi munkarendet és meghirdették a „Meséld el nekem” pályázatot az Idősügyi Tanács tagjai. A pandémia a tanács munkáját is megnehezítette, de ha a járványhelyzet is engedi, ebben az évben a tervek szerint még kétszer találkoznak a tagok.

Szerdán ismét találkoztak Nyíregyháza Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának tagjai. A „Meséld el nekem – Élettörténetek Nyíregyházán” című irodalmi pályázatot már sok éve meghirdeti az Idősügyi Tanács. A kiírásra 2019-ben 26 résztvevőtől összesen 30 pályamű érkezett, egyikük annyira aktív volt, hogy négy írással is jelentkezett. A tanács szerdán ismét meghirdette a 2020-2021. évi pályázatot. A szabadon választott témának valamilyen módon kapcsolódni kell a pályázó személyéhez és Nyíregyházához, olyan megtörtént eseményt kell elmesélni, amely a következő generáció számára is hasznos lehet és tanulsággal szolgálhat. Az Idősügyi Tanács tagjai az idei évi munkarendről és több napirendi pontról is egyeztettek szerdán, a városházán.

„Ez a munkarend most nagyon rövidre sikerült, hiszen a pandémia miatt mindenhol megtorpantak a dolgok, így az Idősügyi Tanács munkájában is. Az ez éves munkarend az októbert, novembert és decembert tartalmazza. Már volt egy ülésünk október elején, és a mostani napirendi pontok tulajdonképpen a munkarend elfogadásáról szólnak, azon kívül van egy nagyon kellemes feladatunk. A „Meséld el…” című pályázatnak a meghirdetése, kiírása. Ez évek óta megy, volt olyan, hogy kettő év került egy kötetbe, aztán egyre több pályázat érkezett be, ez lenne most a következő könyvalap, amit megjelentet az önkormányzat” – mondta Telepóczkiné Farkas Márta, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának titkára.

Ha a járványhelyzet is engedi, az Idősügyi Tanács még kétszer találkozik ebben az évben, a tervek szerint novemberben és decemberben.

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20201021