Újraindulnak a vízmérőcserék, leolvasások, megszokott üzemmódra vált a Nyírségvíz Zrt.
A Nyírségvíz Zrt. új vezérigazgatója, Tóth István

A korábban megszokott üzemmódra vált jövő héttől a Nyírségvíz Zrt. A biztonságos ivóvízellátásért és szennyvízelvezetésért felelős szolgáltató új vezérigazgatójának tájékoztatása szerint újraindulnak a vízmérőcserék és a leolvasások is. A céget április 22-től irányító Tóth István a Nyíregyházi Televíziónak azt mondta, erre külön munkautasításokat dolgoztak ki, melyről a lakosságot is értesítik. Viszont a személyes ügyfélszolgálatot egyelőre nem indítják újra.

Áprilistól új vezérigazgató: Tóth István

Áprilisban döntött úgy a Nyírségvíz Zrt. közgyűlése, hogy a nyugdíjba vonuló Szabó Istvánnét követően Tóth István vezeti a céget. Az új vezérigazgató szabolcsi kötődésű, okleveles vegyipari gépészmérnök, aki az elmúlt két és fél évtizedben több jelentős cégnél töltött be vezetői posztot.

Szakmai-vezetői tapasztalatok

Beruházási vezető volt a Fővárosi Vízműveknél, de dolgozott Pécsett, majd Siófokon műszaki vezérigazgatóként, legutóbb pedig öt éven át volt a Dunamenti Regionális Vízművek vezérigazgatója, mielőtt műszaki tanácsadóként a Nyírségvízhez került 2018-ban. – Már nagyon sok ilyen vízműcégnél dolgoztam. Nagyon felkészült, segítőkész kollégák vannak itt, és úgy gondolom, hogy együttműködőek abban, hogy az én tapasztalataim szerint próbálják meg üzemeltetni a Nyírségvizet – tette hozzá az új vezérigazgató.

Multi-szemlélettel, a minőségre koncentrálva

Tóth István a multinacionális cégkultúrán nőtt fel, melyet először a MOL-nál tapasztalt meg Nyírbogdányban, s ezt szeretné meghonosítani a Nyírségvíznél is. E szemléletre jellemző, hogy minden megfelelő, szabályozott folyamatok szerint történik, valamint ösztönzően hat a termékminőségre. A minél magasabb szintű automatizálást is fontos területnek tartja. S mivel jelentős ügyfélkapcsolatokkal rendelkeznek, lényeges szerinte, hogy a lakosság egységes céget, cégarculatot lásson – ezt is szeretné erősíteni.

Járvány idején is dolgozni kell

– A Nyírségvíz egyik legfontosabb feladata az, hogy egészséges ivóvízzel ellássa a lakosságot, illetve elvezesse a szennyvizet biztonságosan – nekünk ezt kell megvalósítani. Most, a COVID vírusra való tekintettel meg kellett oldanunk azt, hogy a kollégáink minél jobban elkerüljék, hogy elkapják a fertőzést, illetve, hogy karanténba se essenek, mert nekünk dolgozni kell akkor is, ha járvány van – hangsúlyozta Tóth István, majd hozzátette, a munkavégzést kiscsoportokba szervezték, és ösztönözték az otthoni munkavégzést azért, hogy a legjobban ellenőrzött élelmiszer, az ivóvíz továbbra is biztonságos ellátórendszeren keresztül jusson el a fogyasztókhoz.

Visszaáll a korábbi rend

A múlt héten bejelentett központi intézkedéseknek megfelelően pedig ők is átalakítják a munkavégzés rendszerét. – A kormányzati intézkedések kapcsán arra a döntésre jutottunk a kollégákkal, hogy a jövő héttől rendes, normális munkavégzést rendelünk el. Újra bevezetjük az óracseréket, a leolvasásokat újraindítjuk. Ehhez munkautasításokat dolgoztak ki, hogy a kollégáik minél kevesebbet érintkezzenek a lakossággal, a felhasználókkal, ezek részleteiről is értesítik a lakosságot.

Rekonstrukciók igen, személyes ügyfélszolgálat még nem

Folytatódnak a korábban felfüggesztett rekonstrukciós munkálatok is. Azonban a személyes ügyfélszolgálat újraindításával még várnak. Egyébként is az a tapasztalatuk, hogy a telefonos és online, e-mailes ügyintézés szépen átvette a személyes szerepét. Egyben Tóth István újra felhívta a figyelmet arra, hogy a határidőre befizetett vízdíj a működésük alapja, így a vízellátás, illetve a csatornaszolgáltatás is függ ettől.