Újra nyitva az uszoda – Reggel 6 órától 14 óráig bárki használhatja a létesítményt

December végéig újra használható a Városi Sportuszoda. Hétfőtől újra megnyitotta kapuit. A sportolók mellett bárki úszhat a medencékben. 

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával újra fogadhatja a látogatókat Nyíregyháza belvárosi sportuszodája. Múlt csütörtökön megérkezett a támogatási okiratról szóló értesítés, mely szerint a kormányzati támogatásnak köszönhetően év végéig újra nyitva tarthat az uszoda, mely napi 800 gyerek sportolási lehetőségét biztosítja. Így az Úszó Nemzet Program, a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakága és az Aqua Sportegyesület is tovább folytathatja a sportszakmai munkát a létesítményben.

- Az uszoda a korábban megszokott rendben fogadhatja a gyerekeket, és a felnőtteket egyaránt. Reggel 6 órától 14 óráig bárki használhatja a létesítményt . mondta Hajnal Gusztáv,  az NYSÜ Kft. ügyvezetője. 

Hétfőn reggel már birtokba is vették a Sportcentrum versenyzői és a szenior úszók a létesítményt. A sportolók nagyon örültek, hogy jó körülmények között készülhetnek a közelgő országos bajnokságra.

- Nagyon nagy öröm számunkra, hogy itt készülhetünk, ideális körülmények között az országos bajnokságra. Számunkra ez rengeteget jelent - mondta Barna Bianka Dorottya úszó. 

A Sportcentrum úszó szakága boldogan vette ismét birtokba az uszodát. 

- Köszönet jár a Nyíregyházi Egyetemnek és a többi fürdőnek is akik befogadtak bennünket az elmúlt napokra! Örülünk, hogy ismét a megszokott környezetben dolgozhatunk – tette hozzá Urbin Tamás szakágvezető.  

Nap közben a város iskolásai is használják az uszodát, az esti órákban pedig a vízilabdások tréningeznek, akik a bajnoki mérkőzéseiket is itt vívják.