Újra lesz Bringa Piknik! Irány Tokaj, start május 25-én, 10 órakor a Kossuth téren!
Bringa Piknik

Tavaly első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Bringa Pikniket. 2018. május 12-én, szombaton reggel teljesen megtelt a Kossuth tér. Egy közös bemelegítés után álltak rajthoz a résztvevők, majd elindultak Tokajba. Egy évvel ezelőtt nagy sikere volt a Bringa Pikniknek, ezért a szervezők úgy döntöttek, terveiknek megfelelően idén is megszervezik a túrát.

A május 25-ei rendezvényt és programjait a Városházán mutatták be szerdán. Kiemelték, a Bringa OVI többek között mini KRESZ pályával várja majd a kicsiket reggel 8 órától, a középiskoláknak is hirdetnek versenyt: a legnagyobb létszámban induló intézményeket díjazzák majd. A Bringa Piknik 10 órakor indul majd a Kossuth térről, Tokajig 4 megálló lesz, ebből két helyen piknik pontok várják a megfáradt bringásokat. A szabolcsi megyeszékhely polgármestere kiemelte, a két város közötti együttműködést erősíti a Bringa Piknik.

Dr. Kovács Ferenc büszke arra, hogy egyre több a kerékpáros esemény Nyíregyházán, valamint egyre bővül a város kerékpárút-hálózata.

Nyíregyházának folyamatosan bővül a kerékpárút-hálózata. Ha bekapcsoljuk Borbányát is, akkor már 71 km-es lesz a hálózatunk! Több kerékpáros megmozdulás is van, lesz a városban. Idén sem marad el a Michelin Bringafesztivál, BringaVáros 7.1, valamint most újdonságként megszervezzük a Háztömbkörüli Kerékpárversenyt, jövő szombaton pedig újra elstartol a Bringa Piknik, amely nagy sikerű volt tavaly!

Nagyon sokan használják a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárutat – fűzte hozzá Tokaj polgármestere. Posta György hangsúlyozta, a két város és a térség turizmusát további fejlesztések erősítik majd, Tokajban például hamarosan elkezdődik az Erzsébet királyné híd bővítése.

Ha valaki használja a Nyíregyházától induló, Tokajig tartó kerékpárutat, tudja, hogy Tokaj elején át kell kelni a hídon, ám ott óriási autó- és kamionforgalom van. Ennek a kiváltására jön létre az a kerékpáros átvezetés, ami biztonságossá teszi majd a hidat, a kerékpáros közlekedést. Ennek a pedig továbbfejlesztése lesz az ún. Tokaji kör, biciklis út, ami a tokaji Kopasz-hegy lábánál lévő három települést fogja összekötni a nyíregyházi kerékpárúttal.

A Bringa Piknik nem egy megszokott kerékpáros esemény – talán ezért is van sok támogatója. Csősz Ferenc, a rendezvény főszponzora, a Csősz-Platán Cégcsoport tulajdonosa azt mondta:

Itt lakunk, itt dolgozunk, azt gondoljuk, az itteni rendezvényeket kell támogatni – három nagy terület van, amit a cégcsoportunk segít, ez a kultúra, az egészségügy és a sport. Most a sport került központba, támogatjuk a Bringa Pikniket!

A rendezvény célállomása idén Tokaj főterén lesz. Ott többek között kerékpáros bemutatók, Pénzdíjas Országúti Kerékpárverseny, gyerekprogramok is színesítik a pihenést. 14 órakor pedig a Karmapirin zenekar koncertje zárja a programot. A formáció új felállással, új műsorral, a Madárka Turné keretében várja majd a Bringa Piknik résztvevőit és az érdeklődőket.

Pataki Mihály főszervező hozzátette:

Tokajból vissza Nyíregyházára már mindenki egyénileg érkezik majd. De aki úgy dönt, hogy a távolság elég volt biciklivel Tokajig, a MÁV kerékpárszállító kocsikkal ellátott, óránként induló vonatot indít a két város között.

A szervezők azt mondják, tavaly több mint ezren tekerték végig a Bringa Pikniket, idén szeretnék a résztvevőszámot megduplázni: május 25-én közel 2000 kerékpárost várnak majd a rendezvényre!

Kapcsolódó galéria

Bringa Piknik 2019 beharangozó