Újabb útfelújítás hat fontos szakaszon – A Rákóczitól a Blaháig

Munkagépek zaja, pora, a kánikulában keményen dolgozó munkások alakja tölti be Nyíregyháza utcáit. Második hete indult  a „Gazdaságfejlesztést és munkaerőmobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján” című projekt.

Június 21-én a város több területén kezdődött útfelújítás, járda és kerékpárút építés, okos zebrák kialakítása és buszöblök korszerűsítése. A közel 1 milliárdos, 100 %-ban Európai Uniós támogatású, vissza nem térítendő projekt idén szeptember 30-án zárul.

Karóczkai Adrienn, a Nyíregyházi Önkormányzat Pályázatok és Projekt menedzsment referatúra vezető helyettese szerkesztőségünknek elmondta:

Önkormányzatunk a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg 100 %-os  Európai Uniós támogatással a város hat pontján útburkolatok felújítását, járdával, kerékpárutakkal kiegészülve. Ennek egyik része a Rákóczi utca felújítása a Víz utcától egészen a körútig. Itt 555 méteren újul meg az útburkolat, megújítva még a járdát, a kerékpárutat, valamint 60 méteren új járdaszakasz is épül. Az itt lévő területen 3 buszmegállót szabványosítunk.

Szegélybontással, majd  a közművezetékek átépítésével kezdődnek a munkák.  

Valamennyi szakaszon ideiglenes forgalomelterelésre, útszűkületre, sebességkorlátozásra számítsanak, és figyeljék a kihelyezett táblákat! Emellett munkagépek is nehezítik közlekedést. A munkálatok egy időben folynak, hiszen hat külön közbeszerzési pályázatra több kivitelező jelentkezett. Valamennyi szakaszon okos zebrákat telepítenek – így például a Búza utca mindkét végén –, mely LED-es villogóval figyelmezteti a gépjárművezetőket.

A további szakaszok a projektben: a Vasvári Pál utca felújítása két ütemben valósul meg a Víz utcától, illetve a Rákóczi utcai kereszteződéstől a körútig, valamint a körúttól a Stadion utcai csomópontig. Ezen túl a Debreceni utcán felújítják szintén az útburkolat a Kígyó utcától a Nagykörútig. Itt kerékpárutat is építenek egy másik projekt keretében. Megújítjuk a Bethlen Gábor utcát a Bessenyei tértől a Búza utcai szakaszig, valamint a Blaha Lujza sétány aszfaltja is megújításra kerül.

- fogalmazott Karóczkai Adrienn.

A közlekedők együttműködését és megértését kérik a munkálatok helyszínén.

A szeptember 30-ai időpont előtt, július közepén végeznek Sóstón, a Blaha Lujza sétány felújításával, hiszen az üdülőövezetben javában tart a turisztikai szezon. Ezen az 545 méteres szakaszon az útjelző táblák korlátozása csak munkanapokon érvényes, hiszen szombaton és vasárnap nem dolgoznak a sétányon.

Kapcsolódó galéria

Útfelújítás a Rákóczi utcán