Újabb útfejlesztési program ért a végéhez – Útburkolatok, járdák bővültek és újultak meg
Újabb útfejlesztési program ért a végéhez – Útburkolatok, járdák bővültek és újultak meg

950 millió forint európai uniós támogatásból újult meg és bővült Nyíregyházán hat út. Négysávos lett a Szegfű utca, új aszfaltot kapott a Törzs, Szalag, Semmelweis, Bottyán és a Lujza utca. A fejlesztések folyamatosan, egymásra épülve valósultak meg, mostanra pedig befejeződtek.

 

A „Gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés a Szegfű utca bővítése, a Törzs utca, a Szalag utca, a Semmelweis utca, a Bottyán János utca és a Lujza utca felújítása révén” című pályázat megvalósítására Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 950 millió forint, 100 százalékos, vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert, amelynek megvalósítása befejeződött. A pályázat 6 utat érintett.

A Szegfű utca bővítése történt meg a projekt keretében, a Törzs, Szalag, Semmelweis utcák felújítása, valamint a Lujza utca és a Bottyán János utca felújítása. A Lujza utcán a burkolat megerősítésével megnőtt a pályaszerkezet vastagsága, ezért átépítettük a szegélyeket, a megújítottuk a merőleges parkolókat, párhuzamos parkolókat alakítottunk ki, folytonossá tettük a járdaszakaszokat és kerékpáros létesítményt hoztunk létre

– mondta el Gál István, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály út-és közműberuházója.

 

A végrehajtott fejlesztések több mint 5 km útpálya és 356 méter kerékpárút megújulását eredményezték.

Kapcsolódó galéria

Projektzáró sajtótájékoztató 20191105