Újabb Pfizer szállítmány érkezett

Újabb, mintegy 250 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett kedden Magyarországra – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a vállalat a 18. szállítmánnyal együtt több mint 2,1 millió adag vakcinát szállított eddig Magyarországra. Az első szállítmány december 26-án érkezett az országba, ezt követően heti rendszerességgel érkeztek az oltóanyagok – írták.

A két vállalat célja, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte - ismertették, hozzátéve: a múlt héten megállapodást kötöttek az Európai Bizottsággal, e szerint felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében is várhatóan 250 millió adag vakcina érkezik az Európai Unióba.

A Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt összes, több mint 1,5 millió adag vakcinát, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát: csak áprilisban mintegy 1,1 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezhet Magyarországra – olvasható a közleményben.

 

Forrás: hirado.hu