Újabb fürdőnyitány – Szombat reggel 9 órakor kinyit a Parkfürdő is
Fotó: Trifonov Éva

Szombaton reggel kinyit a sóstói Parkfürdő is, így már teljes a nyíregyházi fürdőkínálat. Kedvez az időjárás, és várják a külföldi, elsősorban szlovák vendégeket. Számítanak arra, hogy a járvány miatt sok nyíregyházi és megyebeli nyaraló is az Aquarius látogatója lesz. Változatlan áron,  minden eddiginél szebb környezetben nyitják hétvégén a kapukat a védettségi igazolványt felmutatók előtt.

Éjszakai fürdőzésről, a Serfesztről, aquazumbáról és szabályokról, kedvezményekről, nyári programokról és felújításról szólt a vezérigazgató tájékoztatója a hétvégi nyitány előtt. Nyitva már a Tófürdő, a Júlia, az Élmény-, illetve a Parkfürdő 50 méteres medencéje, szombattól aztán minden vendéget fogad.

„Hála Istennek, Nyíregyházán sok fürdő van, úgyhogy minden hétre jut egy fürdőnyitás. Hétvégén megnyit a Parkfürdő is, az Aquarius Élmény – és Parkfürdő most már teljes egészében látogatható lesz. Amivel kedveskedünk - általában mindig a Gyermeknap környékére szoktuk időzíteni ezt a nyitást  - úgyhogy nálunk most hétvégén is Gyereknap lesz. Szombaton és vasárnap minden 10 év alatti gyerek ingyen látogathatja az Élmény – és Parkfürdőt. A szülőktől csak annyit kérünk, hogy a gyerek lakcímkártyáját hozzák magukkal, mert az alapján tudják igazolni a gyerek életkorát. Lényegében a szezonban jelenleg ugyanazok a szabályok érvényesek a Parkfürdőre is, mint az Aquarius Élményfürdőre.”-tájékoztatott Dr. Podlovics Roland, a Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Vagyis 18 éven felüliek csak oltási igazolvánnyal mehetnek be, és ők kísérhetik a 18 éven aluli fiatalokat igazolvány nélkül. Hétvégén a gyerekek ingyen mehetnek be az Aquarius Élmény– és Parkfürdőbe, ahol animációs programok, csillámtetoválás lesz a gyermeknapi fürdő-ajándék. A szezonban aquazumba és aquatorna áll a vendégek rendelkezésére.

„Természetesen a szokásos karbantartási munkákat elvégeztük. Elég nagy medencéket kezelünk, nyilvánvalóan itt a medence csempeburkolatok javítását, a fugázásokat elvégeztük. Ami fontosabb, hogy  a gyermekmedence környezetében a régi Robinson-sétány átalakult, most egy akvárium várja a gyerekeket kis játszótérrel. Igyekeztünk minél nagyobb napozófelületeket kialakítani.  A szülők érthető igénye, hogy minél közelebb tudjanak lenni a medencéhez, felügyelni tudják a gyermeküket.” - folytatta a vezérigazgató.

A 10 hektárnyi zöldfelület és a számtalan medence a karbantartási időszak után is mindennapos feladatot ad a fürdő dolgozóinak. A város gyógyhelyfejlesztési beruházása kellemetlen akadály lesz a vendégeknek, bár Sóstón új parkolókat nyitottak. Július közepén a Sportcentrummal közösen rendezik a Strandfoci tornát, majd augusztus első hetében ismét lesz Serfeszt, a Krúdy-sétányon.

Kapcsolódó galéria

Szombattól a Parkfürdő is várja a vendégeket