Újabb kihívás – Tízezer kilométernyi távot futnak Roma Ádámék június 25-ig
Fotó: Illusztráció

Újabb kihívást indított Roma Ádám, nyíregyházi pedagógus. A Petőfi Sándor általános iskola tanára korábban fekvőtámaszokat gyűjtött, majd biciklizni hívta az embereket. Most június elseje és 25-e között 10 ezer kilométert szeretne közösen lefutni. Több megyéből is csatlakoztak a kihíváshoz, a kilencedik napon pedig már több mint 2800 kilométert futottak.

Futás előtt mindig fontos a bemelegítés, ezt Roma Ádámék is tudják, akik egy újabb kihívásban vesznek részt. Jelenleg már több mint százan csatlakoztak csapathoz, ők napról-napra gyűjtik a kilométereket. Egyénileg vagy közösen, mindenki úgy fut, ahogy szeretne.

„Versenyszerűen kosárlabdázom és szeretem a kihívásokat, ezért is csatlakoztam tanár úrhoz, ezelőtti kihívásaiban is benne voltam, a fekvőtámaszosban és a bicajosban is. Nagyon szeretek a természetben lenni, tanár úr sokat fut az erdőben és én is szeretek itt lenni, ezért csatlakoztam.” – mesélte Center István.

Roma Ádám a Petőfi Sándor iskola egyik pedagógusa, a nyíregyháziak már régóta, több kezdeményezése miatt is ismerhetik, illetve pár évvel ezelőtt pedagógus Oscar-díjat is kapott. Az elmúlt időszakban két korábbi kihívást is indított, biciklizésre és fekvőtámaszozásra hívott mindenkit, most pedig futásra. Most június elseje és 25-e között összesen tízezer kilométert szeretnének lefutni a kihívásban résztvevők. A tagok minden alkalom után egy közös üzenetben beszélik meg, hogy ki milyen távot futott.

„Korábbi projektekhez hasonlóan itt is vannak olyan emberek, akik országosan is ismertek, például Drávucz Rita és Pelle Anikó vízilabdázókat említeném meg, illetve vannak speciálisan futók, akik országos versenyt is nyertek, itt Belus Tamásra és Bulitka Lászlóra kell gondolni. Ők, amikor elmennek egy könnyed futásra, az 10-20 kilométert jelent vagy még többet is, ez nagyon jó, de van aki kevesebbet fut, itt akár magamra is gondolok, én nagyjából olyan öt kilométert, van, aki 2-3-t, de ez mind-mind jó. Minden projektnél elmondom, hogy az a fontos, hogy sportoljunk, élvezzük és nem kell feltétlenül nagyon sokat teljesíteni, mindenki önmagához képest fejlődjön.” –  mondta Roma Ádám.

Az új tagokat folyamatosan várják június 25-ig, bárki tud csatlakozni a kihíváshoz, aki megkeresi Roma Ádámot a közösségi oldalon.