Újabb fejlesztés Sóstón: megújul a rekortán futópálya

A Sóstói-tó körül 2010-ben kialakított rekortán idén új burkolatot kap, a fejlesztés még ősszel, október végén befejeződhet. Összesen 852 négyzetméter újul meg, közel 50 milliós önkormányzati forrásból.

Jelenleg csak a nyomvonala látszik a futókörnek a Sóstói-tó partján. A kivitelező a napokban átvette a munkaterületet, így már elkezdődhetett a rekonstrukció. Először az alapot készítik el, majd ezt követően alakítják ki a pályát – mondta el televíziónknak Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

„A Sóstói-tó körül lévő rekortánpálya első üteme 2010 elején készült el, 10 év alatt elhasználódott, tönkrement, ezért társaságunk az önkormányzattal közösen úgy döntött, hogy az idei évben ezt is fel tudjuk újítani, önkormányzati forrást kaptunk rá. Augusztusban megkötöttük a kivitelezői szerződést. 852 négyzetméter felületen újul meg a rekortán. Azt gondolom, hogy azok a futók, akik a város több futópályáját használják, azok örömmel fogják venni ezt a burkolatot is. Ez ugyanaz a felület, ami tavasz végén a Malomkertben, illetve Nyírszőlősön megvalósult futópályán található, aminek a pozitív tapasztalatait már megkaptuk a városlakóktól.”

A sokak által kedvelt futópályát rengetegen látogatják, sokan járnak oda sportolni – tette hozzá az igazgató, aki elmondta azt is, hogy az évek során elhasználódott rekortán felújítása már időszerű volt, amely hamarosan el is készülhet.

„A kivitelezés befejezési határideje október 30-a, ha semmi nem jön közbe, a kivitelező el is fogja végezni addigra a munkát. A kivitelezés értéke közel nettó 50 millió forint.”

A Sóstói-tó környékén jelenleg más beruházás is zajlik, közel egymilliárd forintos európai uniós forrásból valósul meg az az új sóstói attrakció, amely egy Magyarországon egyedülálló szökőkutat is magában foglal.