Újabb energetikai fejlesztések Nyíregyházán

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 424,19 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg a TOP-6.5.1-19-NY1-2020-00007 azonosító számú „Vécsey köz 4. szám alatti önkormányzati épület, a Kodály Zoltán Általános Iskola és a NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola épületeinek energetikai korszerűsítése” című projektjét.

A beruházás elsődleges célja és eredménye az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése volt. A projekt keretében a Vécsey köz 4. szám alatti önkormányzati épület, a Kodály Zoltán Általános Iskola és a NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola épülete energetikai korszerűsítése valósult meg.

Az energetikai korszerűsítés során a Vécsey köz 4. szám alatti önkormányzati épület és a NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola épületei esetében a homlokzati nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelése, valamint a lapostetők hő- és vízszigetelése valósult meg. A NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola épületen belül új vizesblokk és akadálymentes WC is kialakításra került, továbbá mintegy 49,9 kW összteljesítményű napelemes rendszer telepítése történt meg mindhárom épületen. A beruházás összköltsége bruttó 424,19 millió Ft.