Új utakon a Kertvárosban – Több mint két milliárdos közútfejlesztés a területen

Komoly útfejlesztés zajlott az elmúlt hónapokban a Kertvárosban. Megújult a Derkovits utca egy jelentős része, a Dugonics és a Legyező utca. Csütörtökön hivatalosan átadták az érintett szakaszokat. A jó minőségű utak nem csak az itt lakók, hanem a Kertvárosban működő cégek életét is megkönnyítik. 

Új aszfalt, kerékpárút, járda. A Derkovits utcán 800 méter hosszan kapott új burkolatot a közút. A beruházás során kicserélték a szegélyköveket, és a buszmegállók is egy tartósabb, bazaltbeton kialakítást kaptak. A „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza délkeleti és délnyugati területein” című projekt keretében a Dugonics és a Legyező utca is teljesen megújult. 

- Ilyen mértékű fejlesztés a Kertvárosban soha nem volt, csak ígéretek hangzottak el mindig. A Derkovits, Legyező, Dugonics utca teljes felújítása 856 millió forintba került. Az épülő Rókabokori út, mely kiviszi a teherforgalmat a Nyugati elkerülőre, 945 millió forint, a Tiszavasvári úti körforgalom további 500 millió forint, csak ezek a beruházások több mint két milliárdos  fejlesztések a Kertvárosban - mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

Azokon a részeken, ahol nagyobb a gyalogosforgalom, okos zebrákat  - összesen hármat - helyeztek el, így a Dugonics és Derkovits utca kereszteződésénél, és az óvodánál is.

A Legyező utcán is átalakultak a buszöblök és kerékpárút is segíti a közlekedést. 

- Több mint 2300 méteren sikerült kompletten megújítani a területet, mind az út, a járda, a buszöblök megújultak. A buszmegállóknál új peronok készültek, és több mint száz fát, és 2100 cserjét ültettünk. Köszönjük az itt lakók türelmét az építkezés során, reméljük az eredmény mindenkit kárpótol a kellemetlenségért – mondta Dicső Péter a NyírVV Kft. út és közterület-kezelési csoportvezetője. 

A Kertvárosban jelenleg is zajlanak további útépítések. A Pihenő, Tenisz, Teke, Tagló utcák aszfaltburkolatot kaptak önkormányzati forrásból és lakossági hozzájárulásból, itt az utolsó simításokat végzik. Zajlik a laktanya felújítása is, itt is a végéhez közeledik a munka. A következő évben a Derkovits utca másik végén, a Tiszavasvári úti kereszteződés felújítása kezdődhet, és a felüljáró rekonstrukciója is tervben van.