Új pályázati lehetőség nyíltak az OkosÓvoda programban - Közölte Schanda Tamás

Új pályázati lehetőség nyíltak az OkosÓvoda programban -  Közölte Schanda Tamás
Új pályázati lehetőség nyíltak az OkosÓvoda programban - Közölte Schanda Tamás

Az OkosÓvoda program hozzájárul ahhoz is, hogy a magyar gyermekek ne váljanak kiszolgáltatottá, megfelelő védelmet kapjanak a digitális világban rejlő kockázatokkal szemben.

Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda program keretében – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. A minisztérium közleményében idézte Schanda Tamást, aki azt mondta:

a digitális gyermekvédelmet is szolgálja az OkosÓvoda program.

A Digitális Jólét Program már eddig is több mint száz intézménynek segített saját honlapjuk kialakításában. 2020-ban további száz óvoda kaphat egységes szolgáltatásként „kész arculati elemeket tartalmazó modulokat”, hogy így igényeinek megfelelően alakíthassa ki webes felületét – tette hozzá az államtitkár.

Azt írták: a három éve sikeresen működő programnak a honlapfejlesztésen túl része a pedagógusok és szülők tájékoztatása is a digitális gyermekvédelem kérdéseiben. Idén új elemként a csatlakozó intézmények részt vesznek egy kutatásban, amelyben az óvodás korosztály digitális tevékenységét elemzik. A pályázóknak kutatási napló készítését kell vállalniuk, a szakértők az így összegyűlő információk alapján ajánlásokat fogalmaznak majd meg az óvodapedagógusoknak a digitális médiakörnyezethez kapcsolódó nevelési, oktatási kérdésekben.

Az OkosÓvoda program ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy

a magyar gyermekek ne váljanak kiszolgáltatottá, megfelelő védelmet kapjanak a digitális világban rejlő kockázatokkal szemben – hangsúlyozták.

A pályázattal kapcsolatos további információk a Digitális Gyermekvédelmi Stratégia oldalon találhatók. A jelentkezési lapokat 2020. július 31-ig lehet benyújtani az okosovoda@djnkft.hu e-mail címre.

hirado.hu