Új intézmények a távhőszolgáltatásban

Kerítéssel elkerített rész fogadja a járókelőket a Benczúr téren. A Kölcsey Ferenc Gimnázium–Jósa András Múzeum és a Szabadtéri Színpad közötti részt lezárták a Nyírtávhő Kft. dolgozói azért, hogy több hónap előkészítő munkát követően meginduljon a távvezetékek kiépítése a területen. A belváros levegőtisztaságának érdekében intézményeket kötnek be a távhőszolgáltatásba. Ehhez körülbelül 800 méter hosszú, 25 centiméter átmérőjű csövet fektetnek le másfél méter mélyre a tér rehabilitációja előtt. Így bekötik a Kölcsey Ferenc Gimnáziumot, a Vasvári Pál Gimnáziumot és a Kállay Kúriát a távhőszolgáltatásba.

 

Gazdasági és környezetvédelmi okokból is jobb

 

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, ezek az intézmények elöregedett kazánházakkal rendelkeznek, és dilemma volt, hogy ezeket újítsák fel, vagy távfűtésbe kapcsolják őket. Az ügyvezető hozzátette, a távhőszolgáltatás díjának kedvező volta miatt gazdaságilag megérte ez a döntés. Joó László kifejtette, azzal, hogy ezeket az intézményeket rácsatlakoztatják a fűtési rendszerre, azzal a belváros levegőjének a tisztaságát is védeni tudják.

 

A Bessenyei tér és az Érkert következik

 

A csőfektetés során a munkások odafigyelnek a park és a növények épségére, kikerülik a fákat és megóvják a gyökerüket is.

Júniusban a Bessenyei téren végez hasonló munkálatokat a Nyírtávhő Kft. A távhőszolgáltatást a város más pontjain is lesz lehetőség igénybe venni a közeljövőben, hiszen a Bessenyei tér után az érkerti és belvárosi intézmények is rákapcsolódhatnak a környezetbarát szolgáltatásra.

M. E.