Új Idősügyi Tanácsa lesz Nyíregyházának – Januárban választják az új tagokat
Fotó: Trifonov Éva

Lejárt az öt éves mandátuma Nyíregyháza Idősügyi Tanácsának, januárban új tagokat választanak a szépkorúak képviselő testületébe. Az önkormányzat megköszönte a tanács munkáját, amely az elmúlt öt évről beszámolót készített. Ebből az derült ki, hogy a nyugdíjasok és az önkormányzat kapcsolata erősödött, és a város mindent megtesz annak érdekében, hogy a szépkorúak életminősége javuljon. 

Pezsgővel koccintottak az Idősügyi Tanács tagjai Nyíregyháza alpolgármesterével. Dr. Ulrich Attila megköszönte a testület tagjainak az elmúlt öt évben végzett, áldozatos munkáját. Ezt követően a tanács elnöke ismertette az elmúlt öt évről készült beszámolót. Fintor Károlyné kiemelte, idén hetedik alkalommal rendezték meg a Szépkorúak Sporttalálkozóját, melyen minden korábbinál többen, 700-an vettek részt. De sok érdeklődött vonzott a Szépkorúak Akadémiája, a Senior Örömtánc, az Alkotó Idősek Kiállítása vagy éppen a Mozdulj Nyíregyháza! azon programjai is, melyeket kifejezetten az idősebbeknek találták ki. A testület titkára azt mondta, a város nagy figyelmet fordít az idősekre és ezt a szoros együttműködést folytatni kellene.

Mindenképpen folytatni kell ezt az együttműködést, mert én úgy látom, hogy az Idősügyi Tanács tulajdonképpen kapocs az önkormányzat és az idős emberek között. Pontosan ezt szolgálta, hogy bevezettük a fogadóórákat, mert úgy éreztük, hogy ez jó lehetőség arra, hogy találkozhassanak a városban lakó idősek az Idősügyi Tanács tagjaival.

– tette hozzá Fintor Károlyné.

Januárban tartják az alakuló ülést

Az 2014-ben öt évre választott Idősügyi Tanács mandátuma idén lejár. A jelölő szervezetek ajánlásai alapján az új testület 2020. januárban tarthat majd alakuló ülést. Az önkormányzat azt reméli, az új tanáccsal is gyümölcsöző lesz a kapcsolata.

Azt gondolom, hogy elég sok mindent sikerült közösen elérni és sok minden van, ami várat magára. Próbáljuk azt az utat járni, amit elkezdtünk, várjuk az alakuló ülést és a további munkát.

– hangsúlyozta dr. Ulrich Attila.

Az alpolgármester hangsúlyozta, az ingyenes állatparki belépő, a karácsonyi ajándékcsomag mellett az önkormányzat támogatja az Élettörténetek című könyv kiadását is, amiből az érdekes, gazdag életúttal rendelkező idősebb nyíregyházi személyiségek pályáját lehet megismerni.  

Kapcsolódó galéria

Az Idősügyi Tanács évzáró ülése 2019