Tűzoltó tanfolyam kezdődött Nyíregyházán

Hétfőn, tizennégyen kezdték meg a 418 órás tűzoltó tanfolyamot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében, akik a megyénk önkormányzati tűzoltóságairól, Jász- Nagykun Szolnok és Békés megyékből érkeztek. A tűzoltó kettes tanfolyamon kapnak elméleti és gyakorlati ismereteket. A modulzáró vizsga áprilisban lesz Nyíregyházán.


Hétfőn, a nyíregyházi képzésben résztvevő tizennégy hallgató a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltó tűzoltási, mentési és szolgálati feladatairól, valamint az alkalmazott technikai eszközök műszaki sajátosságairól készülnek fel elméletben és gyakorlatban az előttünk álló hetekben.

A gyakorlati ismereteknél a védőeszközök használatát, ellenőrzését és karbantartását sajátítják el, valamint a szakfelszerelések használatát rajkötelékben gyakorolják a résztvevők.

Az oktatásban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársai vesznek részt.