Tűzből mentettek ki egy elbújtatott gyereket és több felnőttet hős rendőrök

Tűzből mentettek ki egy elbújtatott gyereket és több felnőttet hős rendőrök
Tűzből mentettek ki egy elbújtatott gyereket és több felnőttet hős rendőrök

Jutalomban részesültek azok a rendőrök, akik egy kisgyermeket és több felnőttet mentettek meg két embercsempész kigyulladt furgonjából.

Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes jutalomban részesítette a Bátaszéki Autópálya Alosztály két munkatársát, akik néhány hete egy lángoló kisteherautóból mentették ki a bennrekedteket – számolt be róla a police.hu.

Fülöp Csaba rendőr főtörzszászlós és Drobni Zoltán rendőr zászlós március 2-án az éjszakai órákban az M9-es autóúton járőröztek, amikor egy kisteherautóra lettek figyelmesek. Kollégáink megállították a járművet, és a sofőrt valamint utasát igazoltatták. A járművezető úgy nyilatkozott, hogy nem szállít semmit, a raktér üres.  Az ellenőrzés közben a tehergépkocsi motortere füstölni, majd lángolni kezdett. A tűz átterjedt az egész gépjárműre. A járőrök azonnal értesítették a katasztrófavédelem munkatársait.

Mikor a tehergépkocsi már lángolt, a raktérből hangokat, majd kiabálást hallottak.

Fülöp Csaba és Drobni Zoltán azonnal elindultak, hogy a raktér ajtaját kifeszítsék. Végül sikerült a tűzből egy kisgyermeket és több felnőttet kimenteniük. Kiderült, hogy a raktérben utazók illegális migránsok, míg a kisteherautó sofőrje és a vele utazó nő embercsempészek voltak.

Halmosi Zsolt a kigyulladó tehergépkocsi rakteréből, magukat szír állampolgárnak valló személyek kimentése során tanúsított szakmai tevékenységük elismeréseként a két rendőrt jutalomban részesítette, melyet 2021. április 1-jén Budapesten adott át kollégáinknak.