Tűzből mentettek ki egy elbújtatott gyereket és több felnőttet hős rendőrök
Tűzből mentettek ki egy elbújtatott gyereket és több felnőttet hős rendőrök

Jutalomban részesültek azok a rendőrök, akik egy kisgyermeket és több felnőttet mentettek meg két embercsempész kigyulladt furgonjából.

Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes jutalomban részesítette a Bátaszéki Autópálya Alosztály két munkatársát, akik néhány hete egy lángoló kisteherautóból mentették ki a bennrekedteket – számolt be róla a police.hu.

Fülöp Csaba rendőr főtörzszászlós és Drobni Zoltán rendőr zászlós március 2-án az éjszakai órákban az M9-es autóúton járőröztek, amikor egy kisteherautóra lettek figyelmesek. Kollégáink megállították a járművet, és a sofőrt valamint utasát igazoltatták. A járművezető úgy nyilatkozott, hogy nem szállít semmit, a raktér üres.  Az ellenőrzés közben a tehergépkocsi motortere füstölni, majd lángolni kezdett. A tűz átterjedt az egész gépjárműre. A járőrök azonnal értesítették a katasztrófavédelem munkatársait.

Mikor a tehergépkocsi már lángolt, a raktérből hangokat, majd kiabálást hallottak.

Fülöp Csaba és Drobni Zoltán azonnal elindultak, hogy a raktér ajtaját kifeszítsék. Végül sikerült a tűzből egy kisgyermeket és több felnőttet kimenteniük. Kiderült, hogy a raktérben utazók illegális migránsok, míg a kisteherautó sofőrje és a vele utazó nő embercsempészek voltak.

Halmosi Zsolt a kigyulladó tehergépkocsi rakteréből, magukat szír állampolgárnak valló személyek kimentése során tanúsított szakmai tevékenységük elismeréseként a két rendőrt jutalomban részesítette, melyet 2021. április 1-jén Budapesten adott át kollégáinknak.