Továbbra is zajlanak az útépítések, út- és járdafelújítások városszerte

Jó ütemben halad a Benczúr tér felújítása, a Bessenyei téren is zajlanak a munkálatok, a Pazonyi téri járdát a tervek szerint július 12-én, csütörtökön aszfaltozzák.


Többek között elkezdődött a László utca, Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújítása, valamint a Kosbor utca felújítása is. Ott jelenleg a meglévő szegély bontása van folyamatban, valamint az új szegély építése. Ott útszűkületre kell számítani, az arra haladók óvatosan közlekedjenek.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. július 10-étől a Mező utcán út alatti ivóvízvezeték cserét végez. A Vasgyár utca felől a Rákóczi út felé félpályás pontszerű lezárás várható, a túloldalon a leálló sávot bontják. A vízműves munkálatok várhatóan csütörtökre elkészülnek.

A Korányi Frigyes utcai járdafelújításnál várhatóan a jövő hét szerdáig a teljes szakasz aszfalt burkolatot kap a Garibaldi utcától egészen a Kalevala sétányig, ezért a temető bejáratával szemközt lévő buszmegállót ideiglenesen áthelyezik, amiről az utasokat időben tájékoztatják.

A Mogyoró utcában a csapadékvíz elvezetési építés elkészült, a héten várhatóan befejeződik a pályaszerkezet csere és a jövő hét folyamán az új burkolatot is megkapja a teljes hossz.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél jelenleg a nyomvonalba eső közművek kiváltása zajlik, de a közművekkel nem érintett területen már elkezdődött a pályaszerkezet építése.

Sóstógyógyfürdőn, a Mária, Magdolna, Krisztina és Anna utcákban térkővel burkolt út épül. Ezen utcák környezetében forgalom- és sebesség csillapított övezet kialakítása valósul meg. Kérik a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét és hogy ne megszokásból közlekedjenek.


Fotó: Kohut Árpád