További újítások várhatóak Nyíregyházán – Az utak mellett a terek is megújulnak

Hétfőn Dr. Kovács Ferenc polgármester átadta a felújított Benczúr és Bessenyei teret. A belváros két emblematikus zöldfelülete a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében szépülhetett meg.


Ugyanennek a projektnek a részeként újulnak meg az Arany János utca zöldfelületei és valósul meg a Pazonyi téri rekonstrukció is. A szegélyek építésével mindkét helyszínen elkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A jelenlegi munkafázisban nincs forgalomkorlátozás.

Jó hír, hogy szerdán befejeződik a Bocskai utca és járda, valamint a Stadion utcai járdák teljes felújítása, a Pazonyi úti és a Sóstóhegyi úti új kerékpárutakat is birtokba vehetik a két keréken közlekedők. Ezt követően már csak az utómunkálatok, tereprendezés, apróbb finomítások zajlanak. Ezeken a helyszíneken sincs már forgalomkorlátozás.

Szerdán Sóstóhegyen a Templom utca második szakaszán is befejezik az aszfaltozást, amit a padkarendezés követ majd.

A Bottyán utca felújítása kapcsán ezen a héten útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munka várható. A Tó utca és Szirom utca között szakaszosan parkoló, járda-, a teljes szakaszon buszöböl építés zajlik. Félpályás korlátozással még tart a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak. A vasúti iparvágány átépítése miatt október 13-15. között teljes útzár lesz érvényben a Tó és Kinizsi utcák között, ami érinti a 23. és 23G helyi autóbuszjáratot is. Lehetséges kerülőút: Bottyán utca - Derkovits utca - Dugonics utca - Kinizsi utca - Bottyán J. utca.

A Lujza utcán csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Ezen a héten útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munka várható. Az útpálya szélesítéseknél burkolati alapot építenek. A haladási irány szerinti baloldalon épül a járda, a jobb oldalon még folyamatban van az útszegély bontás és átépítés. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával.

A Törzs utca felújítása, burkolat megerősítése is folyamatban van (Szalag utca és Orosi út közötti szakaszon), itt jelenleg szegélykőépítés miatt kell forgalomkorlátozásra számítani.

Jó ütemben halad a Törzs utca és 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakítása. Egy 80 méteres szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.

A Szalag utcán is a szegélykövet építik, itt mindkét forgalmi sávban útszűkülettel és 30 km/h-s sebességkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek.

A Semmelweis utcában jelenleg a szegélykő építésén dolgoznak, itt is forgalomkorlátozásra kell számítani.

 

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Az út-, és járdaépítési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk.

 

Fotó: Szarka Lajos