Több ezren fordultak meg a Kossuth téren, a Városnapon és Szelektív Szombaton
Tömegek a Kossuth téren

Idén is megtartották Nyíregyházán a Városnapokat. Pénteken a protokolláris megemlékezések zajlottak, szombaton a Szelektív Szombat rendezvénnyel egybekötve egész napos programok és játékok várták az érdeklődőket. Emellett 2500 szelet tortát osztottak ki a Nyíregyháza újratelepítésének 266. évfordulója alkalmából.

 

Kora délelőtt megtelt a Kossuth tér érdeklődőkkel. Ahogy minden évben, így idén is két napos rendezvénysorozattal emlékeztek meg Nyíregyháza újratelepítésének 266. évfordulója alkalmából. Pénteken Ünnepi Közgyűlést tartottak és koszorút helyezetek el a Városalapítók szobránál, szombaton egész napos rendezvénnyel várták a Nyíregyháziakat a közös ünneplésre.

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.  már 11. alkalommal rendezi meg a Szelektív Szombat elnevezésű rendezvényt. Idén is az önkormányzattal közösen, a Városnapokhoz kapcsolódva tartották meg a népszerű eseményt. A nap középpontjában a szelektív hulladékgyűjtés és az a köré csoportosuló tevékenységek álltak. Az érdeklődők regisztráció után pontokat gyűjthettek, amelyek után értékes nyereményeket vehettek át.

A nap kiemelkedő eseménye volt a Város tortájának bemutatása. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd a torta felvágása után, 2500 szeletet osztott ki belőle. Az eseményt a Hooligans együttes koncertje zárta.

Légifelvétel: Kohut Árpád

Kapcsolódó galéria

Égi szemle a Városnap felett