Több ezren az idén 20 éves állatparkban

Természetesen a fő attrakció a parasztudvar nyúlsimogatója volt, ahol most először nyúltanoda is működött. Itt a látogatók megtudhatták, hogyan helyes a tapsifüleseket tartani.

NAGY SIKER AZ ANDOK KALANDOK

Gajdos László igazgató elmondta, igen nagy sikere volt az Andok kalandoknak, a közel 2 hektáros állatbemutató húsvétkor fogadott először látogatókat. (A hivatalos megnyitó április 16-án 11.00-kor lesz, amikor is várhatóan Chile magyarországi nagykövete vágja el majd a szalagot.) Az itt élő közel 100 állat is most ismerkedett a vendégekkel, de különösen a lámák élvezték a látogatók kegyeit, hiszen közel merészkedtek és sokan simogatták őket. A kalandpark magasából lenézve imponáló volt a pápaszemes medvék, jaguárok, tapírok látványa. A kicsik és nagyok egyaránt élvezettel haladtak a különféle nehézségű függőhidakon. Persze nem lehet meg az állatpark fókabemutató és papagájshow nélkül, de a fáradtabbak a Kocsikázoo-n utazva nézték meg a közel 5000 állatot, s voltak olyanok is, akik tevehátra pattantak.


RITKA ANTILOP SZÜLETETT

Kis antilop született a Nyíregyházi Állatparkban. Igazi ritkaság, mert nyársas antilop Magyarországon csak a sóstói kertben látható. Az apróság most 5 kilós, de ivarérett állapotában akár 200 kilót is nyomhat. Egyelőre anyja mellett hagyják, ő gondoskodik kicsinyéről.

ELEFÁNTSZUVENÍR KAPHATÓ

A Nyíregyházi Állatpark idén ismét megkezdte a talaj tápanyagtartalmának utánpótlására alkalmas elefánttrágya értékesítését. Az „Elefántszuvenír” természetes elefántürülék, melyet tőzeggel kevernek és füllesztenek, tehát kezelt növényi tápanyagként hozzák forgalomba. A fél-, két és fél, illetve ötliteres műanyag vödrökbe porciózott termék kiválóan alkalmas növényi tápanyag-utánpótlásra, különös tekintettel virágok, cserjék, virágágyá­sok számára, valamint gyümölcsfák ültetésekor. A hazai állatkertek közül elsőként a Sóstó Zoo kezdte meg 2011-ben az elefánttrágya forgalmazását. Az állatpark az elmúlt években a középkelet-európai elefánttenyésztés egyik központja lett, ahol jelenleg három ázsiai és négy afrikai elefánt él. Mivel az ormányosok naponta mintegy 50–100 kilogramm szerves trágyát produkálnak, így az utánpótlás folyamatos! Az elefánttrágya áráról és a vásárlási lehetőségekről a sostozoo oldalon tájékozódhatnak.