Tirpák Fesztivál negyedszer

Szep 25, 2016

A szegediek 1000 adag halászlevet főztek, a tataiak rétest nyújtottak, a debreceniek 1200 adag töltött káposztával kedveskedtek, de a miskolciak húsgombóclevese és a nagykanizsaiak dödöllekavalkádja is vonzotta a látogatókat. A nyíregyháziak tirpák birkapörköltet és tirpák süteményeket kínáltak. A tájjellegű ételeket zsűrizték is, majd az eredményhirdetés után felvágták az 1200 szeletes Nyíregyháza város tortáját, amely a Krúdy kedvenc tortája nevet kapta. Az óriási süteményt a Szakképzési Centrum 52 cukrásztanulója készítette többek között 1200 tojásból, 40 kilogramm lisztből, 30 kilogramm aszalt szilvából és félmázsa almából. A látogatókat napközben színes kulturális programok is szórakoztatták, este pedig Gájer Bálint, majd Freddie lépett színpadra.

További képekért kattintson a fotóra!

A Tirpák Fesztivál vasárnap az I. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnoksággal folytatódott. A verseny célja a szabadtűzön és grillrácson készülő ételek népszerűsítése, ötvözve a hagyományos magyar gasztronómiát a nemzetközi konyha elvárásaival. A csapatok sertéstarját és tanyasi csirkét használhattak, de egy szabadon választott desszertet is készítettek. Az országos verseny a nemzetközi bajnokság kvalifikációja is volt egyben. Az eredményhirdetést követően Peter Srámek adott élő koncertet.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Trifonov Éva)

Előző hír
Swing, szerelem, Szulák - koncert a VMKK-ban
Következő hír
Beszélgetés egy 56-os hazafival

Kapcsolódó híreink