Tipikus, barátságtalan novemberi időnk lesz széllel és esővel

Szombaton csupán átmenetileg és inkább csak az északnyugati megyékben szakadozhat fel a felhőzet, Balatonnál viharos széllökések is lehetnek.

Országszerte nagyrészt borult marad az ég, csupán átmenetileg és inkább csak az északnyugati megyékben szakadozhat fel a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Főként az ország keleti felén többfelé valószínű újabb eső. Az északnyugati a Dunántúlon többfelé megerősödik, a hegyekben és a Balatonnál viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 között alakul, a Viharsarokban lesz az enyhébb idő. Késő estére 7, 12 fok közé hűl le a levegő.

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, hajnaltájt az északnyugati és északkeleti megyékben lehet kevesebb a felhő. Egyre inkább már csak az ország középső részén valószínű eső, zápor.

Az északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben olykor megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.


Szombaton a középső országrészben a várható 24 órás csapadékösszeg (az éjjel már leesett mennyiséggel együtt) a 20 millimétert több helyen meghaladja. A Dunántúl magasabban fekvő helyein, valamint a Balaton térségében időnként viharos széllökések (60-70 kilométer/óra) is kísérhetik az északias szelet.

Forrás: hirado.hu