Négy szettes meccs Kaposváron

Kaposváron lépett pályára a női röplabda Extraliga harmadik fordulójában a Fatum Nyíregyháza. A találkozó elején mindkét oldalon sok volt a nyitáshiba, és a kisebb csarnokot is meg kellett szokniuk a csapatoknak. 

Felváltva estek a pontok, Merve Cepni jó nyitásai után két ponttal vezetett 6-8-nál a Fatum, majd Marija Cicic tette át jól a labdát, miközben a hazaiak feladást vártak. Yagmur Karaoglu is ott folytatta, ahol az Újpest ellen abbahagyta, így 7-11-nél időt kértek a hazaiak. Nem használt, nyolc pontra nőtt a különbség. Egy 3-0-s rohammal szépített a KNRC, de Lászlop Alexandra fontos pillanatban támadott jól. Selena Leban pillanatai következtek, 13-20 volt az állás a végjáték előtt. A hajrában 18-23 után öt pontot szerzett zsinórban a hazai csapat, és egyenlített. Kristina Belova viszont játszmalabdához juttatta a mieinket, de ezzel nem sikerült élni, 24-24. Radnai blokkolt jól, majd Leban egyenlített. Végül Renko Ilic ászával nyerte a szettet a házigazda. 

A második játszma elején érződött a hajrában elveszített szett hatása, jobban kezdett a somogyi csapat, de Anija Jurdza ütése után 8-7 volt az állás. Egy remek sorozattal négy pontos előnyt szereztek a nyírségiek, féltávnál a mieink vezettek, akiket Nyíregyházáról érkezett szurkolók is buzdítottak. Karaoglu 8, Leban már 10 pontnál tartott ekkor, támadásaikat jól fejezték be. Ubavic viszont tartotta velük a lépést, így 16-18-nál kettőre olvadt az előny. Most is izgalmas volt a hajrá, Cicic blokkolt jól majd ászt nyitott, így szettlabdája lett a Fatumnak. Ubavic az elsőt hárította, de Jurdza befejezte a játszmát, és egyenlített a Nyíregyháza. 

A harmadik felvonás eleje szoros volt, folytatódott az Ubavic-Leban párharc, majd 5-4 után három pontot szereztek a kaposváriak. Időt is kért Leonidas Gaitanakis, de ez nem használt, tovább nőtt a távolság. Karaoglu háromszor is eredményesen támadott, 11-7 volt az állás. Sok volt ekkor a hiba a mieinknél, ezt pedig kihasználta a KNRC. Selena Leban folyamatosan kapta a labdákat Kovács-Francesco Genesistől, és meghálálta a bizalmat, de nem sikerült közelebb kerülni. 18-13-nál Tóth Fruzsina mentett nagyokat, de végül a mennyezethez ért a labda. Nagy hajrába kezdett a Fatum, 20-17-nél csak három volt a hátrány, de Ubavic megint jól támadott. A végén az első szettlabdát hárították a mienk, de a másodikat értékesítette a Kaposvár, így nyerte a játszmát. 

A negyedik felvonás eleje a Nyíregyházának sikerült jobban, Belova szerzett ekkor pontokat. Három hiba után viszont egyenlítettek a hazaiak, majd a vezetést is átvették 7-6-nál. Szedmák vezérletével négy pontos előnyt is szereztek, a Fatum vezetőedzője mindkét idejét kikérte rövid időn belül. Ez nem törte meg a somogyiak lendületét, 20-13-al indult a szett hajrája. Végül megnyerte a játszmát és a mérkőzést is a KNRC. 

Kaposvári NRC – Fatum Nyíregyháza 3-1 (25, -21, 22, 16)
KNRC: Bodovics 5, Ubavic 21, Radnai L., Renko Ilic 3, Szedmák 15, Gyimes 10
Csere: Hegyi, Rády(liberók), Godó 4, Radnai 1 , Narancic
vezetőedző: Vincent Lacombe

Nyíregyháza: Cicic 4, Lászlop 3, Leban 21, Karaoglu 15, Cepni 3, Belova 6
Csere: Tóth F.(liberó), Kovács-Francesco 1, Jurdza 6, Török, Ambulija
vezetőedző: Leonidas Gaitanakis