TeSzedd – Jósaváros is csatlakozott a hulladékgyűjtő akcióhoz

Számtalan zsák, több köbméter hulladék gyűlt össze Jósaváros utcáiról. Bár a környéken és a városrészben alig lehet illegális szemeteléssel találkozni, a TeSzedd akcióban részt vevő diákok így is sokat tettek azért, hogy együtt megtisztítsák a környező utcákat.

Alsós iskolások kezdték meg a szemétszedést szerda délelőtt Jósavárosban. Ehhez megfelelő gumikesztyűt és zsákokat is kaptak a TeSzedd akció szervezőitől, majd közösen kezdték meg a munkát kicsik és nagyok.

Már második alkalommal csatlakozunk a TeSzedd akcióhoz, melynek jelentősége, hogy megtisztítsuk a városrészt az illegálisan lerakott hulladékoktól. Úgy gondolom, nagy sikerünk van ebben, egyébként egész évben foglalkozunk környezetvédelmi szemléletformálások megtartásával. Ebben a programban próbáltuk a jósavárosi iskolákat megszólítani, illetve a közösségi szolgálat teljesítésében is tudunk segíteni, hiszen aki a mai napon részt vesz, annak maximum 3 órát tudunk leigazolni” – mondta el televíziónknak Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora.

Az akcióhoz több szervezet is csatlakozott, és megpróbálták a szervezők a közösségi felületeken a lakosságot is megszólítani. Nagy Szabina önkormányzati képviselő elmondta, a környezetünket csak közösen óvhatjuk meg, ezért is fontosak az ehhez hasonló kezdeményezések.

Nagyon fontos, hogy már óvodás korban felhívjuk a gyermekek figyelmét arra, hogy nekünk közösen kell tennünk a környezetünkért, és mi vagyunk érte a felelősek. A jósavárosi városrész és Nyíregyháza is nagyon szépen rendben van, szépek a parkok, a terek, odafigyelnek a szakemberek arra, hogy mindig komfortos környezetben legyünk, és úgy érzem, a lakosok is odafigyelnek arra, hogy valóban nem szemetelünk, és nem szennyezzük a környezetünket.”

A képviselő hozzátette, ha olyan városrésszel vagy olyan utcával találkoznak, ahol többször is találnak szemetet, ott igyekeznek a lakosság figyelmét felhívni arra, hogy csak közösen érhetők el eredmények, ezért is fontos, hogy ehhez hasonló programokhoz lehet csatlakozni, és hogy ezeken egyre többen vesznek részt.