Temetőfejlesztések Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

Korábban beszámoltunk arról, hogy Nyíregyháza több temetőjében jelentős fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban. Az Északi Temető esetében volt ez a legkomplexebb, ahol a Pazonyi úti bejárat rekonstrukcióját fejezték be, de emellett a nagyszállási, orosi, sóstóhegyi, nyírszőlősi valamint a borbányai temetőben is fejlesztéseket indítottak, ezek fő eleme a térfigyelő kamerarendszer-, valamint a napelemes közvilágítás fejlesztése.

A Nyíregyházi Önkormányzat által fenntartott temetők komoly beruházások színterei lettek. A fejlesztések gazdasági, környezetvédelmi, területvédelmi, valamint kényelmi szempontok mentén zajlottak, illetve zajlanak. A borbányai temetőben például 8 db napelemes lámpát, illetve új térfigyelő kamerarendszert telepítettek. Előbbi a gazdaságosabb működtetést teszi lehetővé, az utóbbi célja a temetői lopások és rongálások megelőzése.

„De nemcsak a borbányai temetőben kerültek végrehajtásra beruházások vagy fejlesztések. Megemlíthetem a nagyszállási temetőt, a nyírszőlősi temetőt, ahol szintén napelemes térvilágítás került kiépítésre, de az orosi temető sem marad ki a fejlesztésekből, ott pedig kamerarendszert telepítettünk a vagyonvédelem, illetve a károkozás megelőzése érdekében.” – nyilatkozta Pénzes Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője.

A beruházások a lakossági igényeknek megfelelően valósultak meg, az ügyvezető elmondta: a visszajelzések eddig pozitívak. Az önkormányzat a jövőben is folytatni kívánja az ilyen jellegű fejlesztéseket, különös tekintettel a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. Idén számíthatunk még eszközpótló beruházásokra is, elsősorban a ravatalkellékek pótlására.

Kapcsolódó galéria

Kamerarendszer a borbányai temetőben