Táborok – Nincs még táborzárás, tart még a vakáció
Fotó: Szarka Lajos

Idén 1800 gyerek táborozását támogatta 20 millió forinttal a nyíregyházi önkormányzat. A NYÍRVV szervezte a Kis Vakond, a Jósa és múzeumfalus tábort, emellett újdonság volt a sport- és élménytábor. A gyerekek egyik kedvenc helye, a Szigligeti balatoni üdülő kiváló adottságai is kedvezőek voltak ebben a forró nyárban.

 

Minden eddigi esztendőnél nagyobb jelentősége volt idén a nyári diáktáboroknak, hiszen a pandémia miatt a szülők döntő többsége kénytelen volt évközben kikérni a szabadságát, a bezárások idején nem hagyhatták magukra a gyerekeket. Élményeket és biztonságot kínáltak az évek óta jól bevált táborhelyek, de bővült a szokásos intézmények köre.

„Minden esztendőben igyekszünk újításokat behozni a táborok megszervezésénél. Így az idei évben nagy attrakció volt és nagy volt rá az érdeklődés a Sport- és Élménytábor, az új Atlétikai Centrumban. Nyugodtan mondhatom, hogy a táboroztatás    az idei esztendőben zökkenőmentesen, rendkívüli esemény nélkül lezajlott. Még ezen a héten tart a záróturnus a Kis Vakond Táborban. Emellett a szigligeti bentlakásos tábor pedig augusztus végéig működik” – tájékoztatott Jászai Menyhért alpolgármester.

Hagyományosan most is étkezési költségtérítést és utazási hozzájárulást fizettek a szülők az első turnusban. Az újabb tábori hetek önköltségi díja ezen felül 17.000 forint volt, de az évközi kedvezmények a nyári ellátásban is érvényesek voltak.

„A költségvetésből természetesen a tábor költségeit fedezzük, ez több mint 20 millió forintot jelent. A költségek nagy részét az önkormányzat fedezi, és ezt egészítik ki a szülők az étkezési és az utazási hozzájárulással. Elmondhatom, hogy a tábor költségeinek oroszlánrészét maga az önkormányzat vállalja és állja. Ez egy nagyon fontos üzenet, hogy erre minden évben megvan a fedezet, gyakorlatilag nincs felső korlát, a táborok kapacitása, ami ezt meghatározza” – fogalmazott az alpolgármester.

Sóstón és a Balaton mellett tart még a vakáció. Szigligetről augusztus 27-én utazik haza az utolsó gyerekcsapat, majd jó két hét múlva megérkezik a szeptember. Jön egy újabb tanév, talán az átlagostól is több kihívással.