Szünetel a fürdőgyógyászat – Bezártak a fürdők

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. valamennyi intézménye bezárt, és szünetelnek a gyógykezelések is. A dolgozók most a szokásos karbantartásokat végzik.

 

December 10-ig garantáltan zárva lesznek a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által működtetett egységek. Hogy mi következik ezután, azt még senki nem tudja. A második hullám után vélhetően a tavaszihoz hasonló protokoll szerint indulnak újra.

„A Júlia Fürdő a belvárosban, illetőleg Sóstógyógyfürdőn az Aquarius Élményfürdő és az Aquarius Fürdőgyógyászat, ami működött. A Hotel Fürdőház tevékenységét október 1-jével már elkezdtük szüneteltetni. Tekintve, hogy jó nyarat zártunk, tehát a nyár a foglaltság szempontjából nem volt rossznak mondható, persze a járványügyi keretek között. A kollégákat új munkaterületekre vezényeltük, és pillanatnyilag is olyan karbantartási, felújítási munkákat végzünk, amelyeket jellemzően saját erővel meg tudunk valósítani” – tájékoztatott Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Júniusra szerény foglaltság volt, júliusra fél ház, augusztusban pedig 90%-os foglaltság a Fürdőházban. Lassan tért vissza a bizalom az emberekben a közösségi terek, idegenforgalmi, wellness célú intézményekkel szemben. Ahogy megérkezett a második hullám, ismét eltávolodtak a vendégek a hotel szolgáltatásától, így lett észszerű a Fürdőház korai zárása. A gyógyászati kezelések is megszűntek november 11-én, és az új helyzetről értesítették a betegeket.

„Ezzel kapcsolatban meg kell várni a Népegészségügyi Központ iránymutatását – fogalmazott Podlovics Lajos –, de az első hullámhoz hasonlóan azt gondolom, hogy most sem lesz más az eljárási rend, minthogy amikor majd újra lehet betegeket fogadni a Fürdőgyógyászaton, akkor a Fürdőgyógyászatra el kell, hogy jöjjenek. Az orvosi szakrendelésen be kell jelentkezzenek azok a vendégek, akiknek fel kellett függeszteni a kezelésüket. Ott egy orvosi vizsgálaton átesnek, és az orvos majd újra kiírja nekik azokat a kezeléseket, amelyeket korábban kiírt, vagy esetleg, amelyeket indokolt változtatni, mert mondjuk a beteg állapotában valamilyen változás következett be.”

Tehát újra orvosi javaslatot, terápiát kell kérni. A korábban kiírt kezeléseket 30 napon belül lehet folytatni, és 56 nap után kell befejezni. Ez volt a gyakorlat az első hullámot követően, vélhetően így folytatódik a második alkalommal is.