Szombaton Nyuszifutás!

 Szombaton benépesülhet a Városi Stadion. 26. alkalommal rendezik meg a Szabolcs Takarék Nyuszifutást, melyre több mint ezer résztvevőt várnak a szervezők. Az esemény a Nyíregyházi Sportcentrum életében is nagy hangsúllyal bír.

- Az elmúlt években is nagyon sok család érkezett, és bízunk abban, hogy most is hasonló lesz a helyzet, igyekeztünk csábító programokat kitalálni. De már önmagában az is vonzó lehet, hogy azon a füves pályán játszhatnak a gyerekek ahol a Szpari játszik, vagy azon a rekortánon futhatnak, ahol Helebrandt Máté edz – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A legkisebbeknek a táv 400 méter lesz, míg a felső tagozatos iskolásokra két kör vár. A családi futás során egy felnőttnek és egy gyereknek kell teljesítenie 400 métert. De tombola és ugrálóvár is várja a résztvevőket.

- Több mint száz ajándékkal készültünk, de lesz cukorágyú és az Eszterlánc Északi Óvoda ovis csoportja hetek óta fellépéssel készül – mondta Dajka László szervező.

A rendezvény szponzorai évek óta segítik a szervezőket.

- Minden évben örömmel támogatjuk a Nyuszifutást, mivel a szervezők munkája garancia számunkra, hogy ismét sikeres lesz – mondta Kola János, a Szabolcs Takarék ügyvezető igazgatója.

- Nem is volt kérdéses, hogy ismét az esemény mellé állunk, és ezúttal is számos finomsággal készülünk – mondta Dusinszki József, a Nyíregyházi Kenyérgyár gazdasági igazgatója.

A Nyuszifutás április 15-én 10 órakor kezdődik.

Dankó László