Színes programok, többek között koncertek és kiállítás is várja az érdeklődőket
Színes programok, többek között koncertek és kiállítás is várja az érdeklődőket

Ma délelőtt a Vidám Manók együttes szórakoztatta a Kossuth térre érkező gyerekeket, akik a koncert után a Városházán találkoztak a Mikulással.

Nyíregyházi óvodások is énekeltek az adventi forgatag színpadán a Vidám Manók Együttessel – a formáció interaktív műsorral szórakoztatta csütörtök délelőtt a gyerekeket, akik már nagyon várták a koncertet; több óvodás csoport is érkezett Nyíregyháza főterére.

Maródi Tímea – énekes, Vidám Manók Együttes elmondta,

Elsősorban a Télapós ünnepkört szeretnénk megfogni, ismert magyar gyermekdalokat bújtattunk a saját stílusunkba. Ezért ma Télapós dalokat hallhatnak elsősorban ma a gyerekek, de szeretnénk eljátszani nekik a legközkedveltebb dalainkat is.

Nemcsak koncert várta a gyerekeket a belvárosban, hanem a Mikulás is, aki pár napra beköltözött a Városházára. A gyerekek december 5-én este már az ablakba tehetik a kitisztított kis csizmáikat, hiszen a Mikulás a jó gyerekeknek december 5-én éjjel, 6-án hajnalban rak bele gyümölcsöt, édességet, finomságot. A Százszorszép Óvoda egyik csoportja Mikulásdalokkal és versekkel köszöntötte a nagyszakállút a Városházán. A gyerekek elmondták, hogy már megírták neki a leveleket és már nagyon várják érkezését.

Sok ajándékcsomagot kérek, cukrot, csokit és hajas babát és sok mikuláscsomagot és díszeket, sorolták az óvódások

Az Adventi programok továbbfolytatódnak. December 6-án, pénteken 16.30-tól Csernák Mónika és Tibor ad koncertet – romantikus duetteket hallhatunk majd tőlük, 17.30-tól pedig a Mentha Project szórakoztatja a közönséget. Szombaton a Melounge Duo és a Szívtiproll koncertezik, 8-án vasárnap pedig meggyújtják a város adventi koszorúján a 2. gyertyát – aznap a sztárvendég Gájer Bálint lesz. A Mikulás pedig december 22-ig az utolsó adventi gyertya meggyújtásáig várja a gyerekeket a Mikulásházban, a Takarékpalota előtt.

Szerző: Bakai Judit

Kapcsolódó galéria

Vidám Manók a forgatagban