Széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat
Fotó: Illusztráció

Széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére keddre. Napközben az erős szél mellett sok csapadékra kell számítani, de helyenként kisüthet a nap.

Egy csapadékzóna vonul át az országon, az eső, zápor mellett viszont csak kis eséllyel dörrenhet meg az ég – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kitérve arra, hogy keleten megnövekszik a felhőzet, és elered az eső. Ugyanakkor a Dunántúlon már a délelőtt megszűnik a csapadék, és jelentősen csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. A Dunától keletre azonban csak a nap második felében szakadozik fel a felhőzet, ott délutánig még erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé kell esőre, záporra, egy-egy zivatarra is számítani.

Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, estére azonban jelentősen mérséklődik a légmozgás. A Zemplén térségében időnként viharos, akár 75 kilométeres lökések kísérhetik az északi szelet, ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki a térségre a meteorológiai szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között valószínű. 20 fok alatti értékek a tartósabban csapadékos északi tájakon, 25 fok fölötti maximumok pedig délelőtt a keleti határszélen lehetnek. Késő estére 13, 18 fokra hűl le a levegő.

 

Forrás: hirado.hu