Szakmai Tanulmányi Verseny – Újra Nyíregyháza adott otthont a megmérettetésnek
Fotó: Illusztráció

2016 után újra Nyíregyháza adott otthont a vízügyi ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének, melyet az idén is a Belügyminisztérium és az Országos Vízügyi Főigazgatóság szervezett. A kétnapos megmérettetés zárórendezvényét a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Dugonics utcai központjában tartották meg pénteken délután.

A vízügyi ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum adott otthont. A Wesselényiben tartott rövid ünnepségen dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte a versenyzőket és a szervezőket, aki elmondta, az önkormányzat azon dolgozik, hogy a nálunk végzett diákok helyben maradjanak és találjanak munkát.

Egy elismerés, hogy 2016 után újra Nyíregyháza adott otthont a vízügyi ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének, ez mutatja a minisztérium általi elismerést is, és azt is, amit az ÉVISZ-es diákok az elmúlt években produkáltak, most is a döntőbe kerültek, és ez mind azért fontos, mert mi arról beszélünk, hogy Nyíregyháza fejlődése töretlen, és szeretnénk még tovább erősíteni új befektetők és új munkahelyek létrehozásával, amihez a szakképzés elengedhetetlen. Ezért az önkormányzat és a városvezetés mindent megtesz, és a Szakképzési Centrummal folyamatos és eredményes a kapcsolat. Nagyon biztató, hogy a szakképzés nálunk ilyen színvonalon működik.”

A vízügyi verseny záróünnepségén Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára is részt vett, aki elmondta, a vízügy is fontosnak tartja, hogy frissüljön a szakemberállományuk és biztosítsák saját maguk számára a megfelelő utánpótlást.

Az ilyen szakmai tanulmányi verseny fontossága a szakember-utánpótlás miatt szükséges az ágazat számára. A víz mindannyiunk éltető eleme, ezek minőségének és mennyiségének megőrzése kulcsfontosságú a hazai élelmiszeripari termelés, a hazai turisztika szempontjából is.”

Réthy Pál hozzátette, a minisztérium és a vízügy közösen létrehozott egy munkabizottságot, melynek feladata, hogy a vízügy területén is kidolgozza a duális képzési rendszert. Hozzátette, a Felső-Tisza-vidéke és a Túr is Magyarország egyik csodája, amely egyre inkább felkapottabb turisztikai úti cél.

Kapcsolódó galéria

Vízügyi OSZTV Nyíregyháza 2022