Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség: garázdaság a főtéren
Fotó: Illusztráció

Egy évre felfüggesztette az eljárást a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek póráz nélkül sétáló kutyájától egy másik eb megijedt, az emiatt kialakult vitát a férfi pedig erőszakosan rendezte.

A gyanúsított 2021. június 26-án napközben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, majd éjjel 22 óra körül Nyíregyháza főterén póráz és szájkosár nélkül sétáltatta a border collie fajtájú kutyáját. A kutya meglátott egy kisebb testű spánielt, melynek gazdája az egyik teraszon lévő asztalnál beszélgetett barátnőjével. A gyanúsított kutyája a spánielhez ment, mire annak gazdája ezt támadásnak vélte, és a kiskutyát az ölébe vette azért, hogy távol tartsa a nagyobb testű border collietól. Mindezt látva a szomszéd asztalnál ülő külföldi férfi a nő segítségére sietett, és a gyanúsított kutyája irányába rúgott azért, hogy elkergesse a helyszínről. Ekkor ért az asztalhoz az ittas gyanúsított, aki a látványon felbosszantotta magát, és a külföldi férfit előbb lefejelte, majd a teraszon több asztalt és széket is felborított.  Ezzel a magatartásával garázdaság vétségét valósította meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű és megbánó magatartást tanúsító férfival szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, melynek eredményes elteltével az eljárás megszüntetése várható.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség