Európa-bajnok vendégek - Újabb példaképek érkeztek a vízilabdásokhoz

Európa-bajnok, VB bronzérmes vízilabdázó volt a vendég az Aqua SE vízilabda együttesénél. Antal Dóra a gyerekeknek mesélt pályafutásáról, de természetesen az olimpia is szóba került. Az UVSE két fiatal játékosa is Nyíregyházára látogatott. 


 Javában zajlik a szokásos AQUA SE nyári tábor Sóstón. A vízilabda együttes tagjai már a felkészülést is elkezdték, a Példaképek közelről sorozat keretében pedig egy klasszis női játékossal találkozhattak. Ábel-Antal Dóra a válogatott tagjaként nyert Európa-bajnokságot, és volt érmes világbajnokságon is. Az ötszörös magyar bajnok természetesen pályafutása mellett az olimpiáról is beszélt. 

- Minden csillagnak ideálisan kell állnia ahhoz, hogy egy csapat olimpián érmet szerezzen, de úgy érzem a magyar női válogatott most esélyes erre. A spanyol csapat legyőzhető, de ehhez kell egy nagyon jó kapusteljesítmény, ami megalapozhatja a sikert - mondta Ábel-Antal Dóra Európa-bajnok vízilabdázó. 

Antal Dóra nem egyedül érkezett Nyíregyházára, az UVSE két tehetséges játékosát, az U15-ös leány Európa-bajnok Lendvay Zoét és a szintén U15-ös EB aranyérmes Budai Istvánt is magával hozta. Az Aqua SE vezetése rendszeresen hív a megyeszékhelyre ismert sportolókat, hogy ezzel is motiválja a gyerekeket. Az esemény jól illeszkedett a tábor programjába is. 

- A tábor még zajlik, ez az ötödik turnus. Rengeteg tehetséges fiatallal találkoztunk, akik nálunk edzenek majd, és sok-sok élménnyel gazdagodhattak, mivel az úszás és strandolás mellett számos egyéb program is várta őket - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

A vízilabda Nyíregyházán is egyre népszerűbb, az új uszodában pedig ideális körülmények között készülhetnek a csapatok, és itt vívják a bajnoki meccseket is. A jövő héttől már itt folytatódik a felkészülés az őszi bajnoki rajtra. Az előző idényben jól szerepeltek az egyesület korosztályos csapatai, és több olyan vízilabdás is játszik ma már az élvonalban, akik Nyíregyházán kezdték pályafutásukat.