Strandfoci – Új név a vándorkupán
Fotó: Archív / Trifonov Éva

Július 15-én kezdődött a hagyományos strandfoci torna Nyíregyházán. A Fatum Property Kupa iránt most is nagy volt az érdeklődés. A kilencedik alkalommal megrendezett bajnokság helyszíne ezúttal is a sóstói strand volt. A tornán női és férfiküzdelmeket is láthatott a közönség, de díjazták a legjobb kapust, a legjobb mezőnyjátékost, és különdíjat kapott a bajnokság gólkirálya is.

35 csapat vett részt a többnapos, új vándorserlegért induló strandfoci tornán, köztük 31 férfi- és 4 női együttes. A megmérettetésre 5 megyéből jöttek csapatok, megyénkből 14 településről érkezett nevezés.

„A torna fantasztikus eredményt hozott, kitűnő időben játszottunk, egyetlen nap volt, amikor a vihar közbeszólt, akkor 4 perccel hamarabb kellett befejeznünk, de addigra már eldőlt a két továbbjutó sorsa. Forró volt a homok, kétóránként kellett locsolnunk, és óriási küzdelmek zajlottak. Azt kell, hogy mondjam, az eddigi legszínvonalasabb torna zajlott, még akkor is, ha most kevesebb csapat volt, hiszen 42-46 csapattal bonyolítottuk az utóbbi években a tornát, de azok jöttek el most, akik ezt a sportot már nagyon jól játsszák. Jöttek viszont újak is, akik gond nélkül bekapcsolódtak. 5 megyéből jöttek csapatok, megyénkből 14 településről érkezett nevezés. Hatalmas nagy dzsembori volt, a mérkőzéseket folyamatosan 500-600 néző látta, és állták körbe a homokot, és szurkoltak a csapatoknak.”

Dajka László főszervező hozzátette, a végjátékban két olyan csapat küzdött meg egymással, akik közül az egyik már évek óta bejutott a legjobb négy közé. A döntőt végül két látványos, hátrafelé ollózós góllal a Balla Bau Sro Cigánd SE nyerte, és mivel most először végeztek az élen, így az ő nevüket vésték fel a vándorserlegre.