Sporttámogatás - A nyíregyházi cégek segítik a csapatok működését

Jelentősen támogatják a nyíregyházi csapatokat a megyeszékhelyen működő cégek. Ősztől két élvonalbeli labdajáték csapata is van a városnak, a női röplabdások pedig a Bajnokok Ligájában is indulnak. 

A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. a következő szezonban két első osztályú csapattal büszkélkedhet. A Fatum-Nyíregyháza női röplabda együttese hatszoros bajnok és kilencszeres kupagyőztes, idén BL főtáblán is elindulhat. A Hübner Nyíregyháza BS kosárlabda csapata pedig 5 év után ismét a kosárlabda NBI/A osztályban szerepel. Az élcsapatok sikeréhez évről-évre egyre több nyíregyházi cég is hozzájárul. 

- Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött a város sport infrastruktúrája. A jó eredményekhez szükség van modern létesítményekre, ezeknek a fenntartására pedig szükség van támogatókra. Nyíregyháza neve sport terén gyakran szerepel  a híradásokban, júliusban mi leszünk a házigazdái az U16-os leány röplabda EB döntőnek is - mondta  Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Napjainkban többféle módja van a sport  támogatásának.  A TAO támogatás kifejezetten utánpótlás nevelésre fordítható, élsportra nem. Ez nem jelent többlet anyagi ráfordítást a vállalkozásoknak, hiszen az államháztartás részére befizetendő társasági adójukból történik a támogatás.  A látvány-csapatsport támogatásként felajánlott összeg 12,5%-a az ún. kiegészítő sportfejlesztési támogatás, mely összeget támogatásként vagy szponzorációként is nyújthatják. Szponzorációként való nyújtás esetén lehetőség van ellenszolgáltatásra is, mint például mezreklám, névszponzoráció. 

- Komoly felelősség is egy-egy ilyen cég elvárásainak megfelelni, de igyekszünk jó eredményeket elérni. Most a kosárlabda csapat feljutásával és a női röplabda együttes BL szereplésével szintet léptünk – mondta Dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft ügyvezetője. 

Nyíregyházán a Fatum Property a női röplabda mellé állt, a Continental az Aréna, az Eissmann az uszoda névadója lett. Előbbivel újabb öt évre meghosszabbították a szerződést. A Hübner a kosárlabda együttest segíti, és a nyári strandröplabda fesztivál is az ő nevükhöz fűződik, valamint a Sportcentrummal összefogva épült meg az Aréna udvarán található strandröplabda pálya is. 

Kapcsolódó galéria

Sporttámogatások - sajtótájékoztató