Sok napsütés után gyenge front jön

Pénteken gyenge hidegfront jön, addig száraz, napos időben lesz részünk a legtöbb helyen.


Szerdán nem jön változás, marad a napos, csapadékmentes idő mérsékelt széllel. A friss reggel után 26-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön kissé erősebb lesz a nappali felmelegedés és a gomolyfelhő-képződés, de zápor, zivatar csak északnyugaton, nyugaton alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 27-32 fok között alakul.

A napos, többségében száraz napok után pénteken gyenge hidegfront érkezik

Elsősorban a dunántúli és az északi megyékben várható elszórtan záporok, zivatarok kialakulása. Északnyugatira fordul és helyenként feltámad a szél, erős, viharos széllökés zivatar környezetében lehet. Nyugaton visszaesik néhány fokot a hőmérséklet, de másutt még 28-32 fok várható.

Szombaton főként az ország nyugati felén készülhetünk záporos, zivataros időre, míg keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. Délután viszont a keleti, tiszántúli tájakra is megérkezik a csapadék. Többfelé lesz élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos a szél. A Nyugat-Dunántúlon csupán 20 fok körül alakul nappal a hőmérséklet, de keleten még maradnak a 30 fok körüli maximumok.

Vasárnap az elszórt jellegű záporok, zivatarok mellett rövidebb időszakokra kisüthet a nap

Északnyugaton, északkeleten zivatartól függetlenül erős, viharos lehet az északias szél. Mérsékelten melegre, 20-30 fok közötti maximumokra készülhetünk, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.


Forrás: idokep.hu