Smolinski, Tungate vagy Laguta? Megjósolhatatlan, ki nyeri a GP-kvalifikációs versenyt

Ami pár éve még csak álom volt, szombaton valóság lehet. A Nagyhalász Speedway Ringen sok rangos futamot tartottak már, de az építésekor az volt az egyik cél, hogy egyszer GP futamot tarthassanak a pályán. Már csak pár nap a kvalifikációs versenyig, és egyelőre megjósolhatatlan, ki nyeri a versenyt. Grigorij Laguta már bizonyított Nagyhalászban, de a dán Patrick Hansen, a német Martin Smolinksi és a lengyel Pawel Przedpelski is esélyes. Az ausztrál Rohan Tungate 2018-ban megnyerte hazája bajnokságát, és 2017-ben a GP-ben is kipróbálhatta magát az ausztrál futamon, és 6 pontot szerzett. Jelenleg a lengyel ligában húzza a gázt. 

- Megjósolhatatlan, hogy ki lesz a győztes. Laguta 2019-ben már az EB Challenge alkalmával megmutatta, mire képes ezen a pályán, de a német, a lengyel és az ausztrál versenyző mellett Levishyn is okozhat meglepetést, és titkon abban is reménykedem, hogy Fazekas Dennis és Milen Manev is megtréfálja majd az esélyesebb motorosokat. Nagy az érdeklődés, folyamatosan hívnak minket az ország minden pontjáról – mondta Albók József, a pálya tulajdonosa.  

A verseny szombaton 15 órakor kezdődik. Védettségi igazolványra szükség van a belépéshez, a gyerekek csak felnőtt kíséretében lehetnek ott a lelátókon. Jegyeket a helyszínen lehet majd vásárolni. Az előrejelzések szerint eső nem várható, így ideális körülmények között rendezhetik majd meg a GP-kvalifikációt.