Segítség a kórháznak - Mobil röntgent kapott az intézmény az összegyűjtött adományból

Több mint 36 millió forintot gyűjtöttek össze nyíregyházi vállalkozók és civilek, hogy a Jósa András Oktatókórháznak segítsenek. Az összefogásnak köszönhetően az új-koronavírus diagnosztikájához elengedhetetlenül szükséges eszközt, egy mobil röntgenberendezést kapott az egészségügyi intézmény. 

Civilek, vállalkozók azért kezdeményeztek gyűjtést, hogy a koronavírus járvány idején segítsék a kórház működését, megfelelő gép vásárlásával. Dudás László és Humicskó István hirdette meg a legnagyobb közösségi oldalon az akciót. Két hét alatt több mint 36,8 millió forintot gyűjtöttek össze. 

- Az összefogásunkhoz a média is csatlakozott, és gyorsan híre ment a kezdeményezésnek. Nagyon boldogok vagyunk, hogy Nyíregyháza megmutatta, képe segíteni - mondta Dudás László ötletgazda. 

Volt aki 1000 forinttal tudta segíteni a gép beszerzését, de akadtak olyan nagyvállalkozások is, melyek több millió forintot ajánlottak fel. A Ke-Víz 21 Zrt. 15 millió forintot adott, a Révész Cégcsoport 10 millió forinttal támogatta a kezdeményezést. Utóbbi már a tavalyi év végén jelezte a kórháznak, hogy szívesen segítene. Most a járvány kitörésekor nem is volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állnak. 

- Szerettük volna, hogy az emberek érezzék, hogy nincsenek egyedül! Mindegy, hogy valaki 1000 forintot, 5000 forintot, vagy a mi esetünkben 10 millió forintot adott, mindenki a saját lehetőségeihez mérten igyekezett a jó ügy mögé állni - mondta Révész Viktória,  a Révész Cégcsoport kommunikációs vezetője. 

Összesen több mint 200 vállalkozó és civil adományozott kisebb-nagyobb összeget. Mindez jól mutatja, hogy a városban működő cégek számára fontos a társadalmi szerepvállalás. 

- Nyíregyházán a járványelhárítás, kezelés szempontjából nagy közösségi támogatást kap a város. Együtt élünk, együtt vagyunk ebben a városban, és számíthatunk is egymásra - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

Az összegyűjtött pénzt átutalták a kórház alapítványának. Az adományozók abban állapodtak meg a kuratórium elnökével, az összeget a koronavírus elleni védekezésre költi az intézmény. Egy olyan mobil röntgenkészülék vásárlása mellett döntöttek, mely nagyban segíti a gyógyítást. 

- Kialakítottunk külön részlegeket a kórházon belül a koronavírus fertőzöttek számára. Ezzel az eszközzel a vizsgálatokra nem kell őket máshová vinni, hanem ott helyben elvégezhetők, ezzel is csökkentve, hogy mást megfertőzzenek - mondta Dr. Francz Mónika a SzSzBMK Kórházakért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

A folyamatosan érkező felajánlások az egészségügyben dolgozók támogatását, elismerését jelenti. A készüléknek köszönhetően jelentősen csökkenhet a fertőzésveszélynek kitett dolgozók száma is. 

Kapcsolódó galéria

Új berendezés a kórházban