Salah ellen játszhatott a Szpari csatára - Hamed Yasin is pályára lépett az Afrika Kupán

Nyíregyházi játékos is pályára lépett az Afrika Kupán. Hamed Yasin mindhárom csoportmeccsen játszott a szudáni válogatottban, szerdán a világ egyik legjobbja, Mohamed Salah ellen is pályára léphetett. 

Folytatódtak a csoportmérkőzések az Afrika Kupán. Szudán ezúttal Egyiptom ellen játszott, és előbbi csapatban a Nyíregyháza Spartacus labdarúgója, Hamed Yasin ismét pályára lépett, ezúttal a szünetben csereként állt be. Az egyiptomiaknál a világ egyik legjobbja, a Liverpool játékosa, Mohamed Salah is ott volt. Egyiptom az első félidőben szerzett vezetést, és bár Szudán próbált egyenlíteni, ez nem sikerült, így 1-0 lett a végeredmény. Hamed Yasin mindhárom csoportmeccsen játszott a szudáni válogatottban, kétszer kezdőként. Bissau Guinea ellen döntetlent értek el, Nigériától pedig kikaptak. A játékost örömmel engedte el az Afrika Kupára klubja, és bíznak abban a Szparinál, hogy a támadó Nyíregyházán is jó formában futballozik majd tavasszal. 

- Egy válogatott játékos értéke mindig magasabb, jobban figyelnek rá nemzetközi szinten is. Hamed Yasin három meccsen is pályára léphetett az Afrika Kupán, bízunk abban, hogy jó formában tér vissza hozzánk - mondta Dankó Gergő, a Nyíregyháza Spartacus klubigazgatója.  

Közben a Nyíregyháza Spartacus kerete Törökországban edzőtáborozik. Szinte minden nap két edzéssel készül a csapat, melyben a komplex képességfejlesztésre próbálják helyezni a hangsúlyt. A konditermi és a pályaedzéseket kombinálják, folyamatosan ellenőrizve a terhelés adagolását, illetve az intenzitást. Eddig elkerülték a sérülések a csapatot, teljes kerettel tudott dolgozni a szakmai stáb.  Akik itthon maradtak, a sérülés utáni rehabilitáción lévő Nemes Milán és Csilus Ádám ugyanúgy a kiadott program alapján napi két edzésen és kezelésen vesz részt, hogy februárban már csatlakozhassanak a kerethez. Pénteken még két nemzetközi felkészülési meccset vív a Spartacus, majd utazik haza. Az NB-II tavaszi idénye január 30-án rajtol, a Szpari első ellenfele a Tiszakécske lesz.