Rövidhírek szeptember 22-én
Ez (is) történt szeptember 22-én.

 

 

A tartalomból:


– Megérkezett a hűvös idő, már 2 ezer lakásban és 8 közintézményben indította el a fűtést a Nyírtávhő Kft.. A lakóközösségek írásban igényelhetik a szolgáltatást, amelyet legkésőbb 24 órán belül tud teljesíteni a cég.
– Idén eddig, országosan 580 alkalommal riasztották a tűzoltókat társasházi tűzhöz. A katasztrófavédelmi szakemberek szerint az esetek egy részét meg lehetett volna előzni.
Új magánklinika nyílt Nyíregyházán. 12 szakmacsoport összesen 30 orvosa várja a pácienseket az új intézményben. A klinika piaci alapon működik, a betegellátás fizetős.
– Idén is megrendezték az Európai Autómentes Napot Nyíregyházán. Azt kérték a városlakóktól, hogy autó nélkül közlekedjenek, inkább alternatív közlekedési módokat válasszanak pénteken.
– Folytatódnak a csapadékvíz rekonstrukció munkálatai a „Nyíregyháza Borbánya és Malomkert városrészeket érintő csapadékvíz elvezető hálózat és vízvisszatartási célú tározók fejlesztése" című projekt kapcsán.
– Péntek déltől vasárnap estig tilos kerékpárral behajtani a Kossuth térre. Különböző helyeken nyolc KRESZ tábla is egyértelművé teszi a tilalmat.
Szombat 18 órától forgalomkorlátozás lép életbe a Bocskai utca, az András út, a Luther utca és a Szent István utca között területen a Tirpák Fesztivál miatt.
– Az ősz a gombaszezon ideje is. Sokan a kirándulások alkalmával gyűjtik ezeket a különleges élőlényeket. Nagyon fontos azonban, hogy kizárólag olyan gombát fogyasszanak el az emberek, amit szakellenőr megvizsgált.
Családi futó- és gyalogló napot rendeznek szeptember 30-án Nyíregyházán. Az eseményen Helebrandt Máté olimpikon is részt vesz.
Mosonmagyaróváron lép pályára a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus. A csapat szeretne pontot szerezni idegenben.
 

(Fotó: Szarka Lajos)