Rövidhírek október 13-án
Ez (is) történt október 13-án.

 

A tartalomból:

 

Elfogták a nyíregyházi postai kézbesítő támadóját. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

Ünnepélyes keretek között tették le az alapkövét annak az új Látogatócentrumnak, amely a Nyíregyházi Állatpark területén épül. A fejlesztés 372 millió forint, közel százszázalékos vissza nem térítendő európai uniós pályázatból valósul meg, melyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nyert. A projekten belül Hópárduc kifutó építésére is sor kerül.

– Október a látás hónapja. Ismét térítésmentes látásellenőrzésben és tanácsadásban részesülhetnek azok, akik a kampányban résztvevő üzleteket keresik fel.

Óriási kedvezményekkel várja a látogatókat szombaton az Aquarius Élményfürdő fürdőgyógyászata. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. idén is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség által létrehozott Magyar Fürdőkultúra Napjához.

– Csütörtök délután az Arany János utcai gyalogátkelőhelyen gázoltak el egy fiatal hölgyet.

– Péntek reggel a Luther utcán akart átszaladni egy gyalogos, de az érkező személygépkocsi elütötte.

– A Mező utcai csomópontban aszfaltozás miatt kikapcsolták a jelzőlámpát.

– A Nagyvárad utcán megkezdték a csapadékelvezető csatorna tisztítását.

– A Rákóczi utca bevezető szakaszán négy helyen közműfedeleket helyeznek szintbe.

Lezárult a nevezési határidő a Like 3 elnevezésű nyíregyházi tehetségkutató versenybe. A Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyírség Turizmusáért Egyesület és a Váci Mihály Kulturális Központ közös szervezésében létrehozott versenyre két kategóriába lehetett nevezni ének és tánc kategóriába. Összesen 47 nevezés érkezett be.

– A végéhez közeledik az Intersport Városi Kispályás labdarúgó bajnokság őszi idénye. Több mint 500 mérkőzést vívtak eddig a csapatok. November elején már teremben folytatódik az idény.