Link küldése Link küldése

Látogatócentrum és Hópárduc kifutó
2017.10.13. 

2017. szeptember 5-én kezdődött el a kivitelezési terület átadásával az a projekt, amely a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő sóstófürdői Állatpark fejlesztésére irányul. A mai napon pedig ünnepélyes keretek között tették le az alapkövet. A projekt célja egy turisztikai vezérpont, egy látogatócentrum kialakítása látvány fóka medencével Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő „kapujában”, mely élményekkel gazdagítja már a belépést is a Nyíregyházi Állatparkba. Ez a térségi jelentőségű, látogatóbarát fejlesztés lehetővé teszi az állatparkba érkező vendégek modern, kényelmes körülmények között történő fogadását. Az új „Látogatócentrum” megépülésével zavartalanná válik a nagy létszámú csoportok fogadása, nő a bejárat áteresztőképessége, csökken a zsúfoltság és a torlódás veszélye. A hatékony és szakszerű beléptetés mellett értékmegőrző szekrény, valamint pénzváltó és bank automaták is a látogatók rendelkezésére állnak majd. Megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is. A projekt másik fő eleme egy Hópárduc kifutó építése az állatparkban.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Sóstó kapuja lesz a Látogatóközpont

 

– Méltatlan volt az eddigi bejárat, de ez már a múlté. Jövő március végére elkészül nem csak az új bejárat, ami lehetővé teszi majd a nagycsoportok fogadását, hanem egy Látogatóközpont is. Be tudjuk majd mutatni nem csak az állatpark, Sóstó-Gyógyfürdő, Nyíregyháza és akár a megye turisztikai attrakcióit, lehetőségeit is, hiszen, akik ide jönnek az állatparkba, azoknak a legutóbbi adatok szerint több, mint a 35 százaléka külföldi. Több napra érkeznek hozzánk, ezért is fontos és azért is, mert az ország minden pontjából jönnek. Elengedhetetlen hogy egy jó képet, és a lehetőségeket tudjuk megmutatni – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Új attrakciók, új látogatók

 

Ezen a projekten kívül más attrakciók is megvalósulnak a Nyíregyházi Állatparkban, Gajdos László az állatpark igazgatója elmondta, ez nagyon fontos a látogatók szempontjából, hiszen új látogatókat szerezni csak új látványosságokkal lehet, tehát nagyon lényeges, hogy legalább három évente megújuljon a park. Ez meg is fog valósulni előreláthatólag.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos


– Összesen egy 6 milliárd 700 milliós fejlesztésről van szó, már előkészítés alatt van az India Ház , az Afrikai Madárröpte és az igazi nagy, európai szintű állatbemutató a Jégkorszak – tette hozzá Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A kivitelezési munkálatok 2018 tavaszára fejeződnek be, ideiglenesen új helyre költözött a Nyíregyházi Állatpark bejárata és pénztárai, de nyitva tartása zavartalanul működik, és a megszokott módon várja a látogatókat.

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

ERDŐSZ nap – A régió erdészei találkoztak

Nyolcadik alkalommal találkoztak az észak-alföldi erdészek.

Európai Mobilitási Hét Vásárosnaményban

Bűnmegelőzési szakemberek látták el hasznos bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal a lakosságot.

Esélyt kapott a megjavulásra a fiatalkorú gyanúsított

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétsége miatt indult nyomozás.

Futballmérkőzés sajtótájékoztatója a törvényszéken

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye.

Barátságos mérkőzés szeptember 28-án

Szeptember 28-án immáron 8. alkalommal kerül sor a nagyszabású labdarúgó rendezvényre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!