Link küldése Link küldése

Látás hónapja – ingyenes szolgáltatások
2017.10.13.
Fontos a vizsgálat

 

A Látás Hónapja a Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös kampánya. A szervezők, szakmájukat tisztelve szívükön viselik a magyarországi látáskultúrát és egy olyan társadalmi célú, országos összefogást hoztak létre idén is, amely keretében térítésmentes látásellenőrzésben és tanácsadásban részesülhetnek azok, akik a kampányban résztvevő üzleteket keresik fel. Az év tizedik hónapjában felhívják a lakosság figyelmét a szem egészségének megőrzésére, hiszen a látás nagyban befolyásolja az életminőséget. Az elmúlt 15 évben drámaian nőtt a rövidlátás gyakorisága. A legfontosabb a szem pihentetése. A legegyszerűbb, ha nem folyamatosan közelre, például mobiltelefonra vagy monitorra, hanem távolra fókuszálunk. Egyes kutatások szerint a sok, szabadban töltött idő csökkenti leghatékonyabban a rövidlátás kialakulásának esélyét. Azonban ősszel megváltoznak a látás- és fényviszonyok – erre is felhívja a figyelmet már egy másik kampány, a Látni és Látszani.

 

Látni és Látszani

 

Szűcs Péter látszerészmester kontrasztfokozó, speciális lencséket ajánl az őszi-téli időszakban. Hozzátette, nem mindegy, hogyan veszünk részt a közlekedésben, megfelelő-e a látásélesség vagy sem. A látásvizsgálat pedig azért is fontos, mert több betegség is kiszűrhető, többek között a magas vérnyomás és a cukorbetegség is kimutatható egy szemvizsgálattal még akkor, mielőtt a betegségnek bármilyen tünete jelentkezne. Egyes felmérések szerint a magyar lakosság közel 70 százalékát érinti valamilyen, szemmel kapcsolatos elváltozás. Sokan hordanak kontaktlencsét, de a többség még mindig a szemüveget választja.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Erős hidegfront rontja el a strandidőt péntekre

Péntekre többfelé kiadós csapadékkal, viharos széllel és jelentős lehűléssel hidegfront érkezik.

Nyári diákmunka program – Három turnusban dolgozhatnak a fiatalok

A tanítás befejezésével hétfőn elindult a nyári diákmunka program.

Meghibásodott a Kótaji úti vasúti átjáró fényjelző és csapórúd berendezése

Már sokadszor hibásodott meg a Kótaji úti vasúti átjáró fényjelző és csapórúd berendezése.

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!

Véradókampánnyal toboroz a Vöröskereszt és az OVSZ.

Ötödik Jubileumi Gáláját rendezte meg a Princess Balettiskola

A Princess Balettiskola június 17-én a Móricz Zsigmond Színházban tartotta az 5. Jubileumi Gáláját.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!