Link küldése Link küldése


Látás hónapja – ingyenes szolgáltatások


2017.10.13.


Október a látás hónapja. Ismét térítésmentes látásellenőrzésben és tanácsadásban részesülhetnek azok, akik a kampányban résztvevő üzleteket keresik fel. Nyíregyházán hivatalosan négy vizsgálati pont van, de további optikák is várják ingyenes szolgáltatásokkal az érdeklődőket.Fontos a vizsgálat

 

A Látás Hónapja a Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös kampánya. A szervezők, szakmájukat tisztelve szívükön viselik a magyarországi látáskultúrát és egy olyan társadalmi célú, országos összefogást hoztak létre idén is, amely keretében térítésmentes látásellenőrzésben és tanácsadásban részesülhetnek azok, akik a kampányban résztvevő üzleteket keresik fel. Az év tizedik hónapjában felhívják a lakosság figyelmét a szem egészségének megőrzésére, hiszen a látás nagyban befolyásolja az életminőséget. Az elmúlt 15 évben drámaian nőtt a rövidlátás gyakorisága. A legfontosabb a szem pihentetése. A legegyszerűbb, ha nem folyamatosan közelre, például mobiltelefonra vagy monitorra, hanem távolra fókuszálunk. Egyes kutatások szerint a sok, szabadban töltött idő csökkenti leghatékonyabban a rövidlátás kialakulásának esélyét. Azonban ősszel megváltoznak a látás- és fényviszonyok – erre is felhívja a figyelmet már egy másik kampány, a Látni és Látszani.

 

Látni és Látszani

 

Szűcs Péter látszerészmester kontrasztfokozó, speciális lencséket ajánl az őszi-téli időszakban. Hozzátette, nem mindegy, hogyan veszünk részt a közlekedésben, megfelelő-e a látásélesség vagy sem. A látásvizsgálat pedig azért is fontos, mert több betegség is kiszűrhető, többek között a magas vérnyomás és a cukorbetegség is kimutatható egy szemvizsgálattal még akkor, mielőtt a betegségnek bármilyen tünete jelentkezne. Egyes felmérések szerint a magyar lakosság közel 70 százalékát érinti valamilyen, szemmel kapcsolatos elváltozás. Sokan hordanak kontaktlencsét, de a többség még mindig a szemüveget választja.


Dér Vivien

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Színes programok a Krúdy Napon

Október 19-én több helyszínen, számos programmal várja az érdeklődőket a „Krúdy Nap” .

1956 hőseire emlékeztek az egyetemen

Ünnepségen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.

Randevúzni tanítják a kondorkakast Sóstón

A szerelmet tanulja ezekben a napokban a Nyíregyházi Állatpark kondorkakasa.

Ne kockáztasson!

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Esélyteremtő óvoda

Szakmai konferencia Nyíregyházán.

Ingyenes járműátvizsgálás

Közlekedésbiztonsági családi nap október 21-én.

Ezt olvasta már?
X
Esélyteremtő óvoda
Szakmai konferencia Nyíregyházán.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!