Retro véradást tartottak Nyíregyházán

Az Inkubátorházba várták a segíteni vágyókat Nyíregyházán, s a segítségnyújtás után különleges hangulatot teremtettek a véradóknak: a 70-es, 80-as és 90-es évek hangulatához igazodva virslivel vendégelték meg azokat, akik felajánlották segítségüket. A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete rendszeresen szervez a megyében véradásokat.

 

TÖBBSZÖRÖS VÉRADÓK SEGÍTETTEK

 

A betegellátáshoz elengedhetetlen az, hogy mindig elegendő mennyiségű vér álljon az egészségügyi intézmények rendelkezésére. Az Inkubátorházban megtartott Retro véradáson főként rendszeres véradók ajánlották fel segítségüket.

További képekért kattintson a fotóra!

Filep András azt mondta: rendszeresen ad vért. Ezt fontosnak tartja, mert, egyrészt örömmel segít másokon, másrészt rendszeresen közlekedik, soha nem tudhatja, mikor történik baj, és mikor lesz neki is szüksége mások segítségére.


NYÁRON TÖBB KIHELYEZETT VÉRADÁST SZERVEZNEK

 

Botáné Hadházi Mónika, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének véradó szervező koordinátora elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a betegellátáshoz folyamatosan tudják biztosítani a megfelelő mennyiségű vérkészletet, ezt hetente mintegy 500 véradó biztosítja. A nyári időszakban viszont a szabadságolások miatt kevesebben tudnak segíteni, a karitatív szervezet ezért több nagyrendezvényen is szervez véradást.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)