Rendőrkézen a tiszavasvári rablás elkövetői
Fotó: police.hu

A szabolcsi nyomozók őrizetében a két gyanúsított, egyiküket a TEK bevonásával fogták el.

Tiszavasvári házában aludt az egyedül élő férfi, aki hívatlan vendég mozgására ébredt 2022. május 24-én hajnalban. Sötét ruházatba öltözött ismeretlen férfi lépett a szobába, és kezében fegyverrel követelte pénze átadását. A férfi félelmében ellentmondás nélkül a szekrényhez lépett, kivette az egymillió forint összegű készpénzt tartalmazó borítékot, és szó nélkül átadta. Az ismeretlen távozása előtt felszólította, hogy feküdjön le a földre, fegyverét a fejéhez tartotta, és közölte, hogy ne merje követni. Az 51 éves férfi csak percekkel később mert megmozdulni, kiment az udvarra, az utcára, de senkit sem látott. A házba visszatérve egy gáz-riasztó pisztolynak a tárát találta meg a padlón, azonnal értesítette a rendőrséget.

A szabolcsi rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen személyazonosságú elkövető mielőbbi kézre kerítése érdekében. Az ügyben büntetőeljárást folytató Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben néhány napon belül két férfit azonosítottak, és megszervezték elfogásukat.

P.T.T. 33 éves siófoki lakost a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Alsóörsön fogták el 2022. május 27-én. Cs. T. 45 éves nyíregyházi lakost -tekintettel arra, hogy a beszerzett adatok szerint fegyverrel rendelkezhet- a Szabolcs megyei nyomozók felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el 2022. május 30-án Budapesten.

A feltételezett elkövetőket az eljáró nyomozó hatóság nyíregyházi székhelyére előállították, ahol rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. P.T.T. előzetes letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte, Cs. T. ügyében a napokban döntenek.    

 

Forrás: police.hu