Rendhagyó Cinkeavató a Bemben – Fontos a hagyományok ápolása

Cinkeavató ünnepséget rendezett a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola. A kialakult járványügyi készültség idején is, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett az iskola ápolni kívánja élő hagyományait annak érdekében, hogy a gyerekek megtapasztalják az egy adott közösséghez tartozás élményét és biztonságát.

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában több évtizedes hagyomány, hogy az ötödik osztályos diákokat Cinkévé avatjuk, közösen megünnepeljük azt, hogy felső tagozatos diákok lettek. Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományápolásra. A Cinkeavatónak fontos szerepe van abban is, hogy diákjaink éljék meg általános iskolás éveik fontos pillanatait.

Különös jelentősége van ennek napjainkban, amikor a gyerekek egészségük megóvása érdekében szükséges intézkedésekkel találkoznak. A vidám avatóval szeretnénk megkönnyíteni a felsőbe kerültek életét, szeretnénk éreztetni velük azt, hogy ők a felsős közösség tagjai, ahol fontosak és számítanak rájuk. Az ötödikes gyerekek felső tagozatos tanulóvá avatása most a vírushelyzet miatt, egy kicsit eltért a megszokottól.

Ennek ellenére igyekeztünk ötletes feladatokkal, jó hangulatot teremtve emlékezetessé tenni számukra ezt a napot osztálykeretben. Osztály logó készítése, iskolai eszperente megoldása, iskolánk helyiségeinek felismerése, a suli logó kirakása puzzle-ból, rajzfilm címének kitalálása emojikból- színesítették a délután programját.

A nap zárása a cinketánc és az avatási ceremónia volt, amit most a 8. osztályosok online formában vezettek le, az 5. osztályoknak, és így hivatalosan is felsősökké váltak.

 

Forrás: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola