Rekordszámú néző várható - GP-kvalifikáció a megyében

Az év egyik legrangosabb salakmotorversenyét rendezik a jövő héten a megyében. 14 országból érkeznek versenyzők a GP-kvalifikációra, köztük olyan motorosok is, akik nyertek már GP futamot. Várhatóan több ezren szurkolnak majd az indulóknak.  

Rekordszámú néző várható június 11-én szombaton a Nagyhalász Speedway Ring GP – Kvalifikációs versenyére. Óriási az érdeklődés a rendezvény iránt, számos motoros egyesület is megkereste a klubot, hogy készülnek és szeretnének ott lenni a rendezvényen. Az eddigi rekord létszám egy korábbi EB Challenge versenyhez köthető, ahol közel ötezren szurkoltak a motorosoknak. Remek volt a hangulat a májusi EB-kvalifikáción is, akkor is több ezren foglaltak helyet a lelátókon. 

- Remek versenyen vagyunk túl, és nagyon örülök, hogy a szurkolók visszajelzései is pozitívak, köszönjük nekik, hogy megtöltötték a nézőteret. Számítunk rájuk június 11-én is, amikor a világ számos részéről jönnek hozzánk kiváló motorosok, és hatalmas a tét a GP-kvalifikávió során – mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A mostani érdeklődés nemcsak a szurkolók részéről de a média részéről is nagy. Nem akármilyen mezőny érkezik. 14 nemzet képviselői küzdenek majd a GP-kvalifikáción a továbbjutásért, és közülük csak négyen mehetnek tovább. Minden nagy salakmotoros nemzet képviselteti magát, így lesz többek között ausztrál, dán, lengyel, cseh és svéd versenyző is. A briteket már biztosan Chris Harris képviseli, és könnyen elképzelhető, hogy Lengyelországból ismét a legutóbbi győztes Dominik Kubera érkezik, és van esély a francia David Bellego indulására is, azaz jöhet az EB-kvalifikáció visszavágója. A magyar színeket Fazekas Dennis és Kovács Roland képviseli.