Rangadók idegenben - a Kölcsey bár az élen áll, csak a következő meccsre koncentrál

 

11 mérkőzés, 9 győzelem, 18 pont. Ez a mérlege jelenleg a Kölcsey DSE női kézilabda együttesének. A nyíregyházi csapat vezeti az NB-II észak-keleti csoportját, úgy, hogy egy találkozóval kevesebbet játszott mint az üldözők. Legutóbb a Kazincbarcikát verték magabiztosan, de győztek az első tavaszi fordulóban Felsőzsolcán is. Hadobás István edző – bár boldog, hogy az élen állnak – tudja, a java még most következik, mivel a közvetlen riválisokkal idegenben játszik majd a Kölcsey.

- Idegenbeli és a hazai rangadók is várnak még ránk, de szeretnénk jól szerepelni, és minden mérkőzést megnyerni. Mindig úgy lépünk pályára, hogy győzni akarunk, aztán meglátjuk a végén hol zárunk a tabellán, szívesen megtartanánk ezt az első helyet. Sajnos Papp Andrea sérülése úgy tűnik kitart az egész szezonra, pedig ő az egyik legjobb védekező játékos a mezőnyben, ő nagyon fog hiányozni. Nagyon szoros az élmezőny, azaz egy vereséggel visszacsúszhat egy-egy gárda a hatodik helyig is. Éppen ezért csak a következő mérkőzésre koncentrálunk mindig, azon szeretnénk nyerni – mondta Hadobás István edző.

A csapatot több sérülés és betegség is sújtotta, ezért fiatalokkal kellett pótolni a kieső játékosokat. Remekül szerepeltek, és az ifjúsági bajnokságban is jól áll a csapat, jelenleg a második. A 16 éves Hrabina Inez – bár egy szalagszakadás miatt sérüléssel bajlódott – továbbra is gólerősen játszik, a felnőttek között átlagosan 8-9 gólt szerez.

Az együttes legnagyobb erénye azonban az egységesség, a fiatal és a rutinos játékosok remekül kiegészítik egymást. A Kölcsey a Miskolc visszalépése miatt a hétvégén nem játszik, legközelebb a Bőcs ellen lép pályára idegenben.

Dankó László