Péntekig melegedés, szombaton hidegfront

Szombatig csapadék nem várható, sokat fog sütni a nap, erősödik a nappali felmelegedés. A reggelek viszont csípősen indulnak, csütörtök hajnalban többfelé lehet talajmenti fagy. Az Alföldön, a Dunántúl délnyugati részén és a fagyzugos helyeken 0 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Napközben már 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Sok napsütés ígérkezik, a Dunától keletre lehet több felhő és szelesebb az idő, de csapadék nem várható.

Pénteken ragyogó napos, nyugodt időre készülhetünk, csak kevés felhő lehet az égen, esni nem fog, néhol északon támadhat fel átmenetileg a légmozgás. Hajnalban a fagyzugos helyenként lehet gyenge fagy, másutt 2-7 fokig csökken a hőmérséklet. Erősödik a nappali felmelegedés, délutánra országszerte 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, többfelé számolhatunk 23-24 fokos maximumokkal.

Szombaton hidegfront rontja el az időt, éjjel megnövekszik a felhőzet és reggel észak felől többfelé elered az eső, záporok, kis valószínűséggel zivatar kialakulhat. A front jelentős csapadékot nem hoz, délutánra mát többfelé kisüt a nap. Északnyugatira fordul a szél és sokfelé erős, főleg a Dunántúlon viharos lökések kísérik. Több fokkal lehűti a levegőt, 13-19 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A hét utolsó napjára kitisztul az ég, visszatér a napos, száraz idő. Az északi, északkeleti szél még többfelé élénk lehet, a csípős hajnal után 15-21 fokig melegszik a levegő.


Forrás: idokep.hu